Centralni_Lookbook nakit proljeće 2018.

NLP tehnike za velike promjene

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Naučite NLP tehnike i ostvarite svoje ciljeve

Ako želite dovršiti pospremnje ormara, reći svekrvi da nećete doći na ručak,krenuti na plivanje, skuhati novo jelo ili se napokon popeti na Sljeme, NLP radionice su rješenje za vas. Ah da, NLP. Izraz s kojim se susrećemo sve češće, no dugo nam je ova kratica bila nepoznanica, a čak i kad smo saznale od čega je NLP skraćenica (neurolingvističko programiranje), nije nam puno toga bilo jasnije. Upravo zbog toga odlučili smo posjetiti Metanoiu i razgovarati s Andrejom Hlupić i Snježanom Kupres, NLP trenericama koje su nam pomogle shvatiti o čemu je riječ.


Andreja, Snježana, svi pričaju o NLP-u. Možete li nam objasniti o čemu se tu radi...

Andreja:
Da, svi pričaju o NLP-u. Što se zapravo krije iza ove misteriozne skraćenice? Kriju se alati koji nam pomažu učiniti život lakšim, ljepšim i uspješnijim. NLP je skraćenica za neurolingvističko programiranje. I tad zvuči komplicirano. No, zapravo najbolje definicije dolaze od polaznika radionica pa je tako meni jedna od dražih: "NLP je skup tehnika koje nam omogućavaju da bolje percipiramo svijet oko sebe, promijenimo ponašanje i bolje komuniciramo. Temelji se na činjenici da ćemo jedino mijenjajući sebe (tehnikama koje nas uči), promijeniti svoju okolinu."
Snježana: NLP je vrlo uspješna metodologija koja nam pomaže ostvariti ciljeve, komunicirati uspješno s okolinom i osvijestiti svoje potencijale te uživati u njima. Jedna od NLP pretpostavki je da svatko posjeduje resurse potrebne za uspjeh. Mi istražujemo koji su to resursi i što je za svakoga od nas uspjeh.
Andreja Hlupić NLP trenerica, facilitator 4 sobe

Kome je namijenjen NLP, odnosno kome se preporučuje?


Andreja: NLP je zapravo namijenjen svima koji se žele posvetiti sebi i usvojiti nove tehnike i načine razmišljanja. Naše su radionice osmišljene tako da polaznici prolaze kroz stvarne projekte, kako osobne, tako i grupne, na kojima uče, testiraju što djeluje i mijenjaju se.
Snježana: Namijenjen je prezaposlenim mamama, voditeljima, komunikatorima, znanstvenicima, glumcima, svima koji su otvoreni za učenje i dijeljenje naučenog. Naša su ciljana skupina žene jer želimo osvijestiti koliko je danas jako popularna fraza "work life balance" bitna, a koliko je teško ostvariva. Želimo našim polaznicama, osim novog učenja, omogućiti i opušteno druženje uz smijeh i nova poznanstva.

Kako izgledaju vaše radionice NLPa?

Andreja: Radionice su kombinacija teorije i prakse. Nastojimo ih obogatiti i kratkim filmovima povezanim s temom.
Snježana: Kako smo dosta fokusirane na sklad grupe, svi naši polaznici prije radionica prolaze i intervju na kojem mogu procijeniti jesmo li im mi "kliknule", a i mi upoznajemo polaznike i po njima kreiramo radionice.
Snježana Kupres NLP trenerica, coach

Koliko je polaznika u grupi i što oni stječu kroz radionice?


Andreja:
Radionice se provode u malim grupama, do 10 polaznika maksimalno.
Snježana: Polaznici stječu certifikat praktičara neurolingvističkog programiranja (NLP practitioner). Sadržaj i ukupna satnica treninga definirani su standardima međunarodnih udruga INHNLP (International Network of Humanistic Neurolinguistic Psychology) i ABNLP (American Board of Neurolinguistic Programming).

Koliko vremenski traju radionice, kako i kada se održavaju?

Andreja: Program traje 6 mjeseci, a radionice se održavaju jednom mjesečno, vikendom (subotom i nedjeljom od 9h do 17h) u samom centru Zagreba. Prostor imaginacije u Dalmatinskoj ulici u kojem se održavaju naše radionice odmah nas je osvojio. Mene kuhinjom i dobrom lokacijom.
Snježana: A mene dobrom energijom, bojama i super rasporedom prostorija što je nama ključno za radionice.

Postoji li završni ispit i što znači za polaznika taj ispit?

Andreja: Završni ispit sastoji se od klasičnog ispita, i onoga što polaznici najviše vole - razbijanja daske.
Snježana: Daska predstavlja sve naše prepreke na putu do cilja. Ovaj trenutak je katarzičan i polaznici ga jako vole.
Po čemu se vaše NLP radionice razlikuju od nekih drugih u gradu?

Andreja: Kad smo razmišljale što ponuditi tržištu koje već sad ima puno školica, krenule smo od sebe. Od onoga što je nama falilo na radionicama. Ja sam izraziti praktičar i malo mi je bilo previše teorije na radionicama, sve sam htjela odmah isprobati. Takva sam i kao edukatorica, dok je Snježana teoretičar tako da nudimo najbolje od oba pristupa. Rad s dva trenera omogućuje polaznicima brži proces učenja.
Snježana: Meni su falile manje, intimne grupe. A i kuhalo mi se, stvaralo. Jelo nešto fino. Pa je Andreja predložila da sastavni dio radionice bude i kuhanje. Naši će polaznici imati prilike svaki svoj obrok sami napraviti, a obroci su povezani s temama koje obrađujemo. Recepte crpimo iz kuharice nekad poznatog londonskog restorana Food for thought. Nahranit ćemo sva osjetila naših polaznika.


Za više informacija posjetite www.metanoia.hr, a za sva pitanja koja mi nismo postavili kontaktirajte Andreju (andreja@metanoia.hr) ili Snježanu (snjezana@metanoia.hr).

Prvih pet čitateljica koje se prijave do 25.9. ostvarit će popust od 10%.


Ako vam se svidio članak, molimo Vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova
Etna Maar_proljeće 2018.

kolumne