NEBO: Suzdržana vs. senzualna ženstvenost

Ocjena:

Autor: Lucija Biondić

Ženstvenost nikada nije izašla iz mode

Gotovo je postalo uobičajeno dizajnerske kolekcije nazivati bezvremenskima – onda kada one to jesu, ali vrlo često i onda kada one to nimalo nisu. No, kada razmišljam o tom jednom imenu, jednom brendu kojemu 'bezvremenski' savršeno pristaje, na pamet mi prvo pada modna kuća NEBO.

Kolekcija predstavljena u subotu, intimnim showroomom u prostoru C3 Projekt Koncepta u zagrebačkom Centru Kaptol, još je jednom potvrdila kako su kreacije modne kuće Nebo one koje ćemo nositi dugo. Dizajnerica Ana Brajković majstorski u kolekciji naizmjence slaže klasične komade koje svaka žena treba imati u svom ormaru, trendovske koje je uvijek dobro imati u ormaru i one posebne, drugačije komade koji će ženu koja ih nosi definirati kao ženu pažljivo izgrađenog stila.
Neovisno o tome kako 'grupirali' njezine kreacije, dizajnerica ne odustaje od kvalitete materijala i izrade. Vuneni veluri i pletiva neizbježni su u dnevnim varijantama, no naglasak je, s obzirom na doba godine, ipak stavljen na večernje kombinacije izrađene od viskoznih pliševa, svilenih satena i tila.

Paleta boja dodatno podcrtava vrijeme božićnih i novogodišnjih događanja - crna, crvena i bijela uz poneki tračak sive, te neizbježne šljokice ili resice siguran su odabir u svakoj prilici. U aktualnoj kolekciji dizajnerica suprotstavlja klasične, pomalo stroge krojeve dnevnih LBD haljina i fluidne, opuštene 'slip' haljine u crvenoj i boji leda. Suzdržana ženstvenost vs. senzualna ženstvenost!
Kao ključne komade kolekcije svakako treba izdvojiti crno plišano odijelo, te kratku crnu jaknicu dvorednog kopčanja i ruske kragne. Dok će plišano odijelo privući pažnju gdje god se pojavili, a modni znalci odmah će vas prepoznati kao prave poznavatelje trendova, kratka crna jaknica trenutno će vas pozicionirati među žene besprijekorno definiranog stila. I vjerujte nam nosit ćete ju dugo i često, u brojnim kombinacijama koje će uvijek biti zapažene!


Fotografije potpisuje Zvonimir Ferina, za make up modela pobrinulo se Učilište Profokus na čelu s vizažisticom Kristinom Atletić, za frizure Anita Mioč/Kuća četki, za cipele Hogl, a modeli su Talia models.

Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian