Mon Paris, dopustite mu da vas zarobi...

Ocjena:

Autor: L.B.

Novi miris YSL Beauté za žene Mon Paris

Postoje ti neki parfemi koj vas zarobe na prvu. Recimo YSL Black Opium. Ili YSL Mon Paris… Netko će reći da imam 'crush' na YSL parfeme… Nije isključeno. YSL Black Opium već poznajete, no YSL Mon Paris tek je stigao na naše tržište. Ekskluzivno predstavljanje održano je na 17. katu zagrebačkog hotela Westin sa spektakularnim pogledom na Zagreb. Ipak, nije to ono što me zarobilo.

Zarobio me njegov cvjetno-voćni chypre, njegovi prozračni cvjetni akordi i njegova uzbudljivost, zavodljivost… Tako ga opisuju i upravo takav ovaj parfem i jest. Otvara ga glavni akord energičnog bergamota iz Kalabrije, prožet svježim akordima maline i jagode dok mu note kruške daju mu prozračnu sočnost.
Chypre mirisi obično imaju postojanu i čvrstu jezgru, no srce parfema Mon Paris je transparentno, prozračno i čisto te struji kroz čitav miris poput zrake svjetlosti. Kombinacija prozračnog akorda božura, raskošnog apsoluta jasmina sambaca i daška jasmina iz kineske pokrajine Yunnan stvara pravu eksploziju raskošne i blistave ženstvenosti koja datulju obavija čarobnom svjetlošću, smirenu zemljanom toplinom pačulija.

Posljednji akord još je jedan odmak od tradicije. Kod mirisa iz ove skupine mošus se obično javlja samo u baznim notama, no ovdje se vibrantna eksplozija mošusa provlači kroz sve note, od gornjih do donjih i natrag. Ključnu ulogu imaju tri senzualna bijela mošusa koji se u složenoj igri stapaju s bijelim cvijećem.
Cvjetno srce parfema protkano je kristalno bistrim daškom svježine, dok blistavo jasan pačuli donosi neobičan osjećaj čistoće. Cjelokupnu kompoziciju zaokružuje senzualan i topao mineralni ambrox koji donosi neosporan osjećaj luksuza, uravnotežuje blistavu narav mirisa Mon Paris te ga obavija raskošnom elegancijom i jedinstvenim stilom, daleko od mračne i turobne note mahovine.

Ovaj ultramoderan i sasvim originalan chypre djelo je triju vrhunskih tvoraca parfema: Oliviera Crespa, Dore Baghriche i Harryja Fremonta. Parfemska bočica Mon Paris nadahnuta je onom originalnog mirisa Paris, a iza njezinih staklenih ploha krije se dragocjen ružičasti eliksir, ispisujući mirisnu odu ženi koja nosi Mon Paris - rokerskog stava i jedinstvenog, profinjenog stila.
Dizajnerica parfemskih bočica Catherine Krunas nadahnuće je potražila u starim crtežima klasične mašne koja se veže na vratu košulje, tzv. lavallière. Iznimno moderna i cool, mašna na vratu bočice izrađena je od meke svilene vrpce, s dva rokerska kožna čvora i profinjenim zlatnim logom YSL Cassandre, dok je oblik bočice pravokutan i podsjeća na le smoking, gornji dio klasičnog odijela.

Masivno staklo odražava odvažnost i bočica u ruci odaje dojam iznimne čvrstoće. Staklo je ukrašeno elegantnim rubovima – tri vodoravna pri dnu i dvanaest okomitih koji se uzdižu prema gore i spajaju na vratu bočice, stvarajući trodimenzionalni efekt i reflektirajući svjetlost, strast i neodoljive osobine žene koja nosi Mon Paris.
Informativne cijene:
MON PARIS EDP V30ML Parfemska voda u spreju 431,00 HRK
MON PARIS EDP V50ML Parfemska voda u spreju 662,00 HRK
MON PARIS EDP V90ML Parfemska voda u spreju 862,00 HRK

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian