Modni ormar otvara svoja vrata 10. puta

Ocjena:

Autor: moda.hr

Renomirano modno umjetničko događanje Modni ormar najavljuje jubilarno deseto izdanje od 4. do 30. studenog u Zagrebu. Radi se o jedinom strukovnom natjecanju u Hrvatskoj, u organizaciji zagrebačkog Tekstilno - tehnološkog fakulteta koje, uz sudjelovanje inozemnog žirija sastavljenog od vrsnih stručnjaka s područja mode, dizajna i kostimografije, otkriva i predstavlja nove mlade talente i otvara im vrata u svijet mode.  

Deseti Modni ormar započinje u srijedu 4. studenog 2015. u 19 sati otvaranjem izložbe studenata studija modnog dizajna na TTF-u i njihovih gostiju pod imenom Izlog u radu 5 koja će biti postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti. Središnje događanje Modnog ormara je predstavljanje revija radova 10 najboljih studenata, odabranih na natječaju u organizaciji fakulteta sredinom godine koje je na rasporedu u četvrtak, 5. studenog 2015. u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.
utekst01.jpg
Izložba kostima 6. MO (Foto: Zvonimir Kosinjski)
U petak, 6. studenog 2015. na rasporedu je revija diplomiranih studenata Tekstilno - tehnološkog fakulteta, već afirmiranih dizajnera (Martina Herak, Ana Kujundžić, Biba Šipek, Ana Maria Ricov, Ivica Klarić, Tomislav Jerčić, Xenia design, Igor Galaš, I-GLE i Renata Svetić) u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati. Kroz mjesec dana bogatog programa koji nas očekuje u sklopu ovogodišnjeg izdanja Modnog ormara, uz otvorenja izložbi, revije i natjecateljski program, pokazat će se sva kreativnost mladih, ali i starijih generacija.

"U ovih devet godina Modni ormar je izrastao u veliki projekt koji je nažalost više cijenjen vani nego u Hrvatskoj. On nije ni najbolji ni najveći, ali ono što je važno istaknuti jest to da pokriva isključivo struku i nije samo još jedno modno događanje. Moda ovdje služi kao pomoćno sredstvo kako bi se, kroz natjecanje, prikazalo dizajnersko školovanje mladih studenata ispred stručnog internacionalnog žirija. Ovo je za njih izvrsna prilika i platforma za daljni rad, a otvara im se i mogućnost za sudjelovanjima na ostalim događajima u zemlji i u svijetu samim time što im je rad prikazan i potvrđen ispred internacionalnog žirija sastavljenog od eminentnih profesora s dizajnerskih studija u svijetu, ali i samih dizajnera", izjavila je mentorica Modnog ormara, red.prof.art Nina Režek-Wilson.
utekst03 (2).jpg
Revija studenata 5. MO _ Antonia Jakšić i Lara Pašalić
Projekt Modni ormar financira se isključivo sredstvima i suradnjom s partnerima projekta koji ujedno osiguravanju i nagradni fond za pobjednike natječaja. Partneri projekta jesu Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Akademija dramskih umjetnosti, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo pomorstva, prometa i veza, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Galerija ULUPUH i Zagrebački plesni centar, Hrvatski institut za pokret i ples te Francuski institut u Zagrebu.

Više informacija o Modnom ormaru možete pronaći na službenoj stranici Modnog ormara i na službenoj facebook stranici Modnog ormara.
utekst03 (1).jpg
Neven Mihić 3. MO (Foto: Anto Magzan)

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian