Mladi brend TEN:TEN donosi svježu kolekciju

Ocjena:

Autor: T.P

Marijana Cigić perspektivna umjetnica i dizajnerica koja stoji iza modnog brenda TEN:TEN novo je mlado ime na domaćoj modnoj sceni. Nakon prvih predstavljanja na nekoliko modnih hepeninga namijenjenih početnoj afirmaciji, Marijana nam donosi svoju treću kolekciju.
Kolekciju koja je plod kako sama dizajnerica kaže neplaniranog (stagnacija) dužeg promišljanja, koje je dovelo do nužnog resetiranja. Resetiranje je dovelo do ideje, dok je sama realizacija išla nagonski poput mjesečara, poletom koji se nije mogao suzbiti. Što je na kraju dovelo do definicije kolekcije koja ju objašnjava;
Kolekcija se gradi mirnim i stabilnim, istovremeno tektonskim odnosom ploha boja, vraćajući se elementarnim strukturama bez želje za naracijom, deskripcijom ili grandioznošću. Te elementarne strukture ravnaju se vlastitom logikom, a dosljedno ih prati ritam uvijek stišanih i zadimljenih boja. Iz početnog besmisla rađa se sloboda stvaralaštva, utemeljena prije na iskonskom promišljanju nego na emociji. Ali ipak se iz prvotne praznine i izvornog minimalističkog poriva rađa neka sirova snaga širokih zamaha volumena koji obujmljuju ljudsko tijelo pretvarajući ga u skulpturu.
U ovim se primarnim formama ne kalkulira. Umjesto toga, one u sebi nose duh autentičnosti i iskrenosti, a s druge se strane suprotstavljaju organskim oblicima, streme određenoj depersonalizaciji, uniformnosti, asketizmu, ne pokušavaju se svidjeti ili dodvoriti.
Marijana istražuje estetiku geometrijske apstrakcije i pomiruje je sa skulpturalnim i taktilnim mogućnostima odnosa volumena i materijala. Koncept i statement kolekcije ne bi bio zaokružen da se, u sljedećem obratu, u sve nije uplela i igra, živost i duhovitost koje nadilaze strogu klasičnost racionalnih formi i čine radove na koncu razumljivima (bliskima) i namijenjenima svima.

Više modela iz nove kolekcije pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku.
Fotograf: Denis Butorac
Modeli: Dunja Ercegović i Josipa Čerkez
Make up: Matea Čuljak
Styling: Kristina Krstačevic
Kape: 24hoursnotenough
Obuća: MANGO


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian