Mjesto u gradu: Finjak, Zagreb

Ocjena:

Autor: L.B.

Poznati zagrebački kafić u novom ruhu

Ako ste siti minimalistički uređenih prostora, novouređeni Finjak u zagrebačkoj Vlaškoj ulici će vas oduševiti. Već poznato zagrebačko okupljalište malo se pofriškalo i javnosti predstavilo u novom ruhu. Sada prostor odlikuju brojni istovremeno dekorativni i iznimno funkcionalni elementi koji nas u trenu odvode u neko drugo vrijeme.
Vizualno iznimno raskošan, prostor eklektično spaja različite stilove, od Rococoa preko baroka i bidermajera sve do koketiranja sa secesijom. Profinjeni starozagrebački ambijenta mijenja svoj ugođaj ovisno o dobu dana, od pastelnih tonova ujutro, kada glavnu ulogu igra danje svjetlo, do toplih prigušenih tonova navečer, kada svoj puni sjaj pokazuju mnogobrojni lusteri koji krase stropove.
Smješten na adresi Vlaška 78, omiljen kafić mnogih Zagrepčana zadržao je svoju ležernost i nepretencioznost, te će Zagrepčani i njihovi gosti i dalje u njemu oduševljeni provoditi vrijeme ispijajući šalicu finog čaja iz odabrane selekcije francuskih čajeva, šalicu tople čokolade ili izvrsne kave.
"Volimo uređivati prostore i kako se godinama u obitelji bavimo i antikvitetima, odlučili smo svoje strasti i ljubavi spojiti u jednu novu priču na posebnom mjestu, u našem novom Finjaku", ističe vlasnik Denis Svirać kojemu je osobito važno da se gosti u Finjaku dobro osjećju i uživaju u svojim svakodnevnim ritualima.

Foto: Finjak


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian