Mirjana Klepić: "Moda - kraj koji otpočinje novi cikl…

Ocjena:

Autor: Pola Križevac

Pobjednica 15. Fashion Incubatora, Mirjana Klepić iz Rijeke predstavila se kolekcijom Discontinuing Web. Kolekcija je to koja nas je svojim detaljima ostavila bez daha i odmah izazvala ovacije publike.

Mirjana koja je završila Modni dizajn, menadžment i teoriju mode, za svoju pobjedničku kolekciju od materijala je koristila kožu i pletivo. Kako sama ističe, želja joj je kroz odjevne komade prikazati ženu kao samouvjerenu i moćnu.

Mirjana čestitamo na pobjedi na 15. Fashion Incubatoru! Recite nam nešto o kolekciji koju ste predstavili?

Predstavila sam kolekciju naziva Discontinuing Web za jesen-zimu. Vođena idejom da tradicionalne oprečnosti u odijevanju dovedem u suodnos, koristila sam prirodnu kožu u svojevrsnom futurizmu unutar istančanih krojeva i vunenih pletiva kroz arhaizam omotavanja. Čitava kolekcija je rađena u fragmentima odjevnih artikala, što ju ovisno o stilističkim preferencijama čini i vrlo nosivom.
Mirjana Klepić jesen/zima 2015/16.
Mirjana Klepić jesen/zima 2015/16.
Što za Vas znači pobjeda na Portanova Fashion Incubatoru? Kakve je dojmove ostavio na Vas sam projekt?

U moru natječaja za mlade dizajnere odabrala sam upravo Portanova Fashion Incubator, znajući kako organizacijski pružaju maksimalnu potporu svojim natjecateljima. Pored toga čitav stres oko pripreme kolekcije je bio bitno ublažen njihovom susretljivošću uz besprijekornu profesionalnost. Znajući da je ovo platforma s koje krećem u nove projekte, mogu se samo nadati da ću i u budućnosti ostvarivati suradnje s takvim profilom, slobodno ističem, sada već prijatelja.
Mirjana Klepić jesen/zima 2015/16.
Mirjana Klepić jesen/zima 2015/16.
Kako se osjećate sada kada je sve gotovo, ali zapravo znači jedan novi početak? Možete li nam otkriti neke nove planove?

Moda se upravo tako i može definirati; kao kraj koji otpočinje novi ciklus. Utoliko je izazov veći, na koji način ostvariti razvoj uz prepoznatljiv autorski rukopis temeljna je misao vodilja mojeg kreativnog procesa. Primiti ovakvo priznanje struke uvijek dodatno jača elan i ambiciju za novim projektima. Nakon kratkog odmora od praktične mode unutar kojeg pišem tekst za simpozij u organizaciji Centra za vizualne studije, već sredinom prosinca planiram započeti novu kolekciju za proljeće-ljeto.

Foto: Dino Spaić

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian