Matija Vuica vratila život, vratila viru

Ocjena:

Autor: Lucija Biondić

Spektakularnom revijom Matija Vuica predstavila haljine iz kolekcije "Kraljevstvo za King"


Unatoč godinama i iskustvu još uvijek naivno i pomalo tvrdoglavo vjerujem kako je Hrvatska puna potencijala, puna kreativnih i marljivih ljudi... Dogodi se tu i tamo nešto što me zadrži u tom uvjerenju kad sam na izmaku snaga. Nedavno je to bila revija Matije Vuice. Dovoljno je pogledati što stvara ova nevjerojatna dizajnerica, kakve modne bajke ispriča svakom novom kolekcijom, pa da "vrati mi se život, vrati mi se vira".


EKSKLUZIVNO zavirite u bckstage revije Matije Vuice!
Posljednju kolekciju "Kraljevstvo za King" Matija je prikazala na mjestu od kojeg ne možete zamisliti bajkovitije - u prekrasnom dvorcu Trakošćan. Zidine dvorca u toploj ljetnoj večeri postale su savršenom kulisom za šezdeset raskošnih, do najsitnijih detalja osmišljenih haljina. Dizajnerica koja već 37 godina pretvara snove u javu, s ovih je 60 haljina obilježila svojih šezdeset godina života.
Pune kontradiktornosti, ove su haljine na prvi pogled nježne i krhke, izrađene od najfinijih materijala poput svile i raskošne čipke, no savršeno će pristajati svakoj ženi, svakoj heroini svog vlastitog života. Fine svile dolaze u paleti pastelnih sladolednih boja - menta, losos, tirkiz.... Od nabiranja, drapiranja, resa, kristala, šljokica i drugih aplikacija zavrti vam se u glavi, ali na onaj dobar način. Takav da poželite odjenuti sve Matijine haljine. Na onim životnim 'to do' listama definitivno bi svaka od nas trebala staviti i točku - odjenuti haljinu Matije Vuice bar jednom.
Tu su priliku na ovoj reviji imale i Viktorija Rađa, zaštitno lice posljednje kampanje, te glumice Senka Bulić, Sanja Vejnović, Daria Lorenci Flatz, Ana Gruica i Ornela Vištica, dok se na samom kraju revije s Matijom na sceni pojavila dugogodišnja ambasadorica brenda, još jedna heroina današnjeg doba i sada već sasvim sigurno Matijina prijateljica, Zrinka Cvitešić.
Neraskidiva veza - dizajnerica Matija Vuica i glumica Zrinka Cvitešić

Savršene kreacije dodatno su upotpunile fantastične frizure, kosa modela bila je isprepletena s krunama u nevjerojatne instalacije, a sve je dodatno bilo začinjeno tradicijskim nakitom zlatarna ZAKS. Na kraju večeri, Matija nije skrivala zadovoljstvo zbog spektakularne prezentacije koju idejno i produkcijski potpisuje Viktor Drago.
U zemlji u kojoj živimo danas zaista nije jednostavno realizirati ovakav projekt. Štoviše, luđački je izazovno. No, Matija i Viktor imali su hrabrosti i dovoljno vjere jedno u drugo da se uhvate u koštac s tim. Mjeseci rada rezultirali su pričom koja neće ostati unutar granica Hrvatske, jer će materijali s ovog spektakla zasigurno odjeknuti globalno. Matija je jednostavno odavno prerasla granice naše male države.
Viktorija Rađa
Senka Bulić
Sanja Vejnović
Daria Lorenci Flatz
Ana Gruica
Ornela Vištica
Nikolina Ristović
Sonja Dvornik
Fotografije: Tomislav Valent & Jasminka ĆavarušićAko vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian