Matija Vuica donosi posve posebne vjenčanice

Ocjena:

Autor: L.B.

Unikatne vjenčanice Matije Vuice iz kolekcije Sacrament Royal

Sacrament Royal raskošna je nova kampanja dizajnerice Matije Vuice kojom predstavlja svoju liniju unikatnih vjenčanica. Kolekcija nastala tijekom posljednjih nekoliko mjeseci rada u atelieru inspirirao je dizajnericu na poseban način zahvaljujući činjenici da je nastala za potrebe jednog divnog novog projekta u Međugorju.
Kampanja donosi fotografije samo dijela do sada najveće kolekcije vjenčanica Matije Vuice i rađena je uz razmišljanje da je svaka mladenka posebna i njena posebnost mora još više biti naglašena vjenčanicom. Za snimanje kampanje dizajnerica je okupila tim suradnika pod vodstvom Viktora Drage i poželjela čaroliju koja će zabilježiti trenutak stvaranja i prenijeti emociju, te posvećenost svakom, pa i najmanjem detalju.
Projekt je sniman u Koprivničkoj sinagogi, zaštićenom kulturno povijesnom objektu van funkcije i usred procesa obnove, čija je čarobna unutrašnjost postala kulisa na kojoj su se izmjenjivale projekcije različitih sakralnih objekata iz cijeloga svijeta.

"Ideja projekta, brisanje granica prostora i vremena, razlika u vjeri, istini i različitim senzibilitetima, koji su uzrok svih problema našeg vremena, rezulutirala je čistom i jednostavnom ljubavlju, onom istom koju ugrađujem u svoje haljine ili ona kojom mladenke stupaju u brak bilo gdje na svijetu", otkriva dizajnerica.
Energiju snimanja, u finalnom obliku donose fotografije Franje Matkovića, jednog od vodećih domaćih fotografa, kojem je s razlogom povjerena uloga s obzirom na tehničku kompleksnost cijelog projekta.

Trinaest odabranih haljina, podjeljeno je u tri cjeline, a na svim fotografijama u prvom planu je fokus na svaki detalj kolekcije, na modelima koji stoje u pozama koje podsjećaju na ikonografiju religijskih umjetničkih djela.
Coture dio kolekcije, raskošnog dizajna, s ručno našivenim aplikacijama od vrhunske čipke i kristala prepoznatljivog rukopisa Matije Vuice, s pripadajućim krinolinama, nestvarne u svojoj rafiniranoj izvedbi, dostojne su kraljevskog vjenčanja iz snova.

Glamur kolekcija odiše zvjezdanim sjajem holivudskog štiha prepoznatog u Matijinom radu i van granica Hrvatske. Zavodljiva putenost u čistoći bijele boje potencirana je raskošnim dodacima koji naglašavaju ženstvenost.

Pure linija klasičnog stila inzistira na vrhunskom odabiru materijala i izvedbi, a koketira s tradicijskim elementima vjenčane haljine, namijenjene onim mladenkama koje teže klasici i samozatajnosti svečanog trenutka.
"Predstavljanje Matijinog rada s kojim sam upoznat u svim etepama stvaranja, zaslužuje poseban tretman i predstavljanje koje traži barem toliko energije, kreativnosti  i truda, te zanata kako bi prikazali njenu kolekciju na način koji zaslužuje i kojim se izdvaja u mnoštvu onoga što modna scena nudi. Nadam se da finalni rezultat kampanje prikazuje čaroliju kojoj smo svjedočili svi sudionici snimanja", otkriva Viktor Drago.
Matijinih 35 godina iskustva u radu sa ženama, mladenkama i svijesti o njihovim potrebama, a još više Matijin ženski senzibilitet te prepoznavanje svih elemenata koje osim dizajna, vjenčana haljina mora imati, kao što su mekoća materijala i ugoda nošenja haljine tijekom višesatne ceremonije, samo su dio vještina i znanja kojima se svakodnevno divimo u njenom radu.


Ostatak kampanje pogledajte u nastavku!


Fotograf: Franjo Matković
Produkcija & kreativno vodstvo: Viktor Drago
Make up: Petra Sever
Make up asistentica: Mirta Velčić
Kosa: Ivica Palinić
Video: Jure Ahačić i Ratio d.o.o.


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian