Mate Pirija - zanimljivi modni 'new entry'

Ocjena:

Autor: T.P.

Dizajner Mate Pirija (22) zanimljiv je 'new entry' na domaćoj modnoj sceni.
Mladi kreativac rodom iz Šibenika, stasao u Profokusovom modnom 'internatu' od rane mladosti je znao da ga čeka profesija u modnoj industriji. Ovom prilikom premijerno se predstavlja mini kolekcijom naziva 'Limpidity' FW21. Inspiraciju kolekcije dizajner crpi u renesansi i njezinim modnim atributima, hrabro je idealizira pridržavajući se njene simetrije i harmonije, a s druge strane diskretno razrađujući raskoš i sklad odjevnih predmeta tog povijesnog razdoblja.
Kolekcija je akromatska, sastavljena od klasičnih krojeva s izričitim naglaskom na detalje poput plisea. U procesu stvaranja spretno kombinira različite debljine i teksture materijala, fokusirajući se isključivo na one prirodne. Intrigirajući detalji kolekcije su presvučeni gumbi, široki rukavi stisnuti u donjem dijelu te ovratnici s volanom kao suvremena zamjena za kolire koji su se nosili u to doba.
Kako sam naglašava, u radu uvijek teži odmicanju od trendova, okrećući se bezvremenskim vrijednostima suštog dizajna i dugoročnosti odjevnih komada. Ističe manufakturni tip kolekcije budući da je cijeli tijek nastanka kolekcije, od skica preko konstrukcije i šivanja, pedantno odrađen od strane samog dizajnera.
Vizuale kolekcije osmislio je i realizirao tim kreativaca u sastavu:

Photo : Denis Butorac
MUA/HAIR : Kristina Atletić
Model : Luka Mamić
Production : Profokus
Set assistent : Jelena Vrhovec

Detalje kolekcije pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku...


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.

Kupnjom domaćih proizvoda svojoj djeci omogućavamo ostanak u Lijepoj našoj #kupujmohrvatskoKomentari (10 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian