Martina Herak novom kolekcijom najavljuje proljeće

Ocjena:

Autor: Marina Abramović

Kolekcija MARia za proljeće 2018.

Modna dizajnerica Martina Herak predstavila je novu kolekciju 'MARia' u ''bisTAČu'' zagrebačkog HNK. Kolekcija za proljeće/ljeto 2018. inspirirana je Istrom, igrom i različitosti oblika, a Martinin prepoznatljivi stil jest igra krojevima koja ni u ovoj kolekciji nije izostala. Spajanje različitih materijala, među kojima prevladavaju pamuk i muslin, različitih krojeva, igranje naborima i monokromatikom, donosi kolekciju koja odiše svojevrsnom zaigranošću. Dašak te zaigranosti potječe iz Istre koja je dizajnerici poslužila kao nit vodilja za kolekciju kojom se odlučila predstaviti u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.
"Veseli me spoznaja da su kazališne predstave sve gledanije, da se konačno ispred kazališta stvaraju redovi kao i činjenica da su predstave raspordane po nekoliko mjeseci unaprijed. Za mene modni dizajn jest umjetnost, no silni konzumerizam odvojio je ovu vrstu dizajna i kreativno stvaralaštvo. I baš zbog toga mi je velika čast što sam upravo u ovoj instituciji predstavila svoj rad", objasnila je dizajnerica.
Martina Herak diplomirala je na Modnom dizajnu, a nakon magistarske diplome danas je studentica doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Brend pod vlastitim imenom pokrenula je 2014. godine, te je od tada nanizala domaće i inozemne uspjehe, među kojima su i tri nastupa na London Fashion Weeku.

Dizajnericu su na predstavljanju nove kolekcije podržali prijatelji i klijenti te osobe iz javnog života kao što su Dalibor Petko, Nenad Korkut, Miro Ungar sa suprugom, Miran Kurspahić, Zoran Aragović, Rondald Braus, Fedor Džamonja te Ivan Herak.


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian