Lore jesen/zima 2016/17.

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Loreta Gudelj sinoć se predstavila svojoj publici trećom autorskom, a prvom samostalnom revijom u sklopu koncepta Fashion Week Zagreb / Cro A Porter

Novi koncept ovosezonskih predstavljanja modnih kolekcija domaćih dizajnera zamišljen je u potpuno drugačijem, ekskluzivnijem i intimnijem duhu. Kolekcije se prikazuju pred užim krugom konzumenata domaćeg modnog dizajna. Loreta Gudelj je osim dizajnerice, po struci povjesničarka umjetnosti i profesorica španjolskog jezika, stoga ne čudi njena vječita inspiracija Južnom Amerikom.
U svojoj novoj kolekciji koristi tradicionalne hispanoameričke motive ujedno promovirajući manualni pristup "slow fashion" konceptu mode. Materijali za kolekciju rađeni su ručno prema predlošcima argentinskih tradicionalnih motiva, a tkala ih je nagrađivana tkalja Ivna Matičec. Boje u kolekciji su tople, zemljane, zagasite, ali su uzorci živi. Svi materijali su prirodni - vuna, pamuk, svileni pliš, svila i koža.
Misleći na svaki detalj, od kvalitete materijala do savršene izrade, koju zahvaljuje dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji zagrebačkog obrtništva, Loreta je vrlo brzo stekla krug klijenata i zaljubljenika u njen izrazito romantičan i ženstven, a vrlo nosiv dizajn. Loreta odijeva žene u svim godinama u romantične retro dive, pomalo s prizvucima etna, a čak 38 manekenki sinoć je predstavilo 38 vrhunskih kreacija.
Svaka žena u publici pronašla je barem poneku odjevnu kombinaciju po svojoj mjeri, od popularnih kaputa i kombinezona do elegantnih, decentno konzervativnih večernjih haljina. Večernje varijante isključivo su crne i bordo, a velik naglasak je na detaljima koji su napravljeni posebno za ovu kolekciju: dugi vuneni šalovi u izvedbi su Ivne Matičec, a metalni gumbi i nakit je izradio poznati kipar Silvio Hrnčir (Lapidarium). Za krojeve korištene su stroge ravne linije jahačkih krojeva  koje je dizajnerica osmislila u suradnji s atelierom Grete Gudelj.


U nastavku pogledajte dio revije!


Foto: Zvonimir Ferina


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne