Ljepota Sicilije u novoj divnoj kolekciji nakita

Ocjena:

Autor: moda.hr

FREYWILLE predstavlja novu kolekciju inspiriranu sicilijanskom živopisnom baštinom

Za sve koji uživaju u putovanjima i upoznavanju zanimljivih kultura, nova FREYWILLE kolekcija Vibrant Sicily bit će divan podsjetnik na prelijepe talijanske pejzaže, a posebno na očaravajuću umjetnost i baštinu, bojama okupane Sicilije. Razigrani dizajn i mozaični detalji prelijepog nakita, nadahnuti originalnom vještinom sicilijanskih majstora  i umjetničkim djelom poznatim kao "Carretto Sicilano", kroz niz ekspresivnih nijansi i svjetlucavih tonova  utjelovljuju posebnu priču o tradiciji  i strasti.
"Carretto Sicilano"  su  vučna, drvena kolica, umjetnički ukrašena  detaljnim rezbarenjem i kompleksnim bojanjem drveta. Ovaj živopisni, folklorni simbol Sicilije "rođen" je u 19. stoljeću kada su ih seljaci koristili upregnute za konja ili magarca za prijevoz leda, kamenja ili voća. Izrada i ukrašavanje kolica podrazumijeva mjesece složenog, ručnog rada, posebno znanje te vještine graviranja i oslikavanja.

Kroz jarke boje i raskošne motive, na tom jedinstvenom umjetničkom djelu, oživljavale su se scene svakodnevnog života ili pak maštovita, mitološka bića.  Danas su "Carretto Sicilano"  autohtono i kulturno nasljeđe Sicilije, a mogu se vidjeti tijekom lokalnih svečanosti ili parada, te su nezaobilazni sicilijanski suvenir.
FREYWILLE dizajn Vibrant Sicily slavi osjećaj punine života kroz prepoznatljive boje Sicilije: crvenu, plavu, žutu i bijelu. Upečatljiva paleta u harmoničnoj kompoziciji iscrtava očaravajuće simbole poput cvijeća, sunčevih zraka, kružnica i kvadratića. Značenje motiva veže se uz simboliku Mjeseca i Sunca kao kraljevskog para  za mir, obnovu i život, a u crvenim i žutim nijansama treperi Trinacria, grčko ime za Siciliju radi karakterističnog trokutastog oblika poput antičke zvijezde.

Nova FREYWILLE kolekcija nakita dostupna je i u zagrebačkom butiku, Preradovićeva 2 ili u FREYWILLE Online butiku.


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian