Les Émaux suvereno spaja maskulinum i femininum

Ocjena:

Autor: t.p.

Fragilna fluidnost i voluminoznost koja vodi senzualnosti i eleganciji idejni su pokretači kolekcije L'éveil.
Inspiracija prenesena iz prirode na tkaninu, stopila je maskulinu i femininu liniju snažne žene koja se nastavila prožimati u kolekciji za proljeće/ljeto 2019. L'éveil, što u prijevodu znači buđenje, opisuje oživljavanje netaknute prirode, jarkih i oštrih paleta boja u kojoj kraljevski Iris glumi romantičnog protagonista kolekcije.
„Kombinacijom fluidnih i strukturnih materijala zadržali smo siluetu i ideju žene koju brend njeguje. Ostali smo vjerni profinjenoj, dnevnoj i poslovnoj eleganciji, estetskoj esenciji emancipirane žene koja stoji na raskrižju između funkcionalnosti i umjetničke odvažnosti.“ –modna je filozofiju Kristijana Žakića i Nine Sablića
Ističu se asimetrični krojevi suknji i haljina, maskulini komadi kaputa i duplih blazera. Vizija se suvereno nastavlja na velike fazone, balonere, efektne oversize hlače koje prate nekonvencionalne bluze i košulje, te na kraju remenje koje zaokružuje kolekciju stapajući je u emotivan fluid.

Vizuali za kampanju potaknuti su idejom prirode uhvaćene u sterilan, prazan prostor. Prostor gdje priroda dobiva na važnosti u beskonačnosti, dok flora, koja se zrcali u bojama kolekcije, crta sliku te ostaje uhvaćena u neprekidnom momentu zanosa.
Foto: Franjo Matković i Senja Vild
Make up: Nino Sablić
Frizura: Katica Topičić (salon Fabula De Forma)
Modeli: Elena Dizdar i Lunu Valas


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajna.


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian