Les Émaux ili kako sljubiti različite forme

Ocjena:

Autor: t.p.

Maskulina forma prepoznata je u korijenu brenda Les Émaux, precizno ocrtava posljednje dvije kolekcije stopivši u jedno ideju klasičnog, statement i casual odjevnog vizualiteta. Zima je "rodni kraj", plodonosno razdoblje u kojem se brend u potpunosti pronalazi te lakoćom stvara sliku fundamentalne ideje brenda.
''FE l'HOMME'' naziv je nove kolekcije za jesen/zimu 2020. godine. Igrom riječi kolekcija progovara o modi današnjice, slobodnim modnim izražavanjem s lakoćom razbija tabu muške i ženske odjeće. Femme i l'homme (žena i muškarac), ključna je poruka kolekcije koja prati unisex komade potvrđujući devize o modi u kojoj nema pravila, o modi koja poštuje svaki izbor.
"U kolekciji koju ćemo prikazati odlučili smo stopiti military elemente 40-ih godina koji obilježavaju već poznatu maskulinu formu brenda. Predimenzionirani džepovi, klapne, detalji na ramenima, veliki fazoni, čvrste vojničke forme, stroge i jednostavne linije neki su od elemenata koji zaokružuju cjelinu zimske kolekcije. Ekstremnu suprotnost, fragilnost i ženstvenost, sljubili smo s elementima flepper party-a 20-ih godina prošlog stoljeća gdje smo kroz bogate krojeve i kombinaciju tkanina sa sjajnim premazom, sateniranu viskozu i pamuk, svilu, lame tkanine te vunene štofove obuhvatili nit priče koju ćemo ove sezone prikazati."
"Akcent boje koji se ističu na tamnoj vuni u tkanju riblje kosti osnovni je uzorak kojeg smo istražili kroz različite krojeve oversize i strukiranih kaputa, suknji i balonera. Bogati plisse na haljinama i košuljama, cirkon gumbi, asesoar s perjem i cirkonima, perje na odjelima i kaputima uvelike su pridonijeli za kolažiranje''FE l'HOMME'' priče za jesen/zimu 2020." - objasnio je modni dvojac Les Émaux


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.

Photo: Ana Mrđen
MUA: Nino Sablić
Frizura: Josipa Džaja za Kevin Murphy Croatia i Katica Topčić -  Salon Fabula de Forma za Kevin Murphy Croatia
Modeli: Elena Dizdar, Gordana Dude, Andrej Valentinčič

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian