LONDON CALLING: X Factor

Ocjena:

Autor: Dalibor Vitas

Najgledaniji 'show' u Britaniji

105996
Prošle nedjelje završena je još jedna sezona ultra mega popularnog showa “X Factor” kojeg prati zaista cijela Britanija. Ujedno je baš ovaj ‘show’ bilo nešto prvo na što sam se zakačio prošle godine kada sam ovdje došao. A to je jako čudno s obzirom da te potrage za talentima i ne volim pretjerano gledati ali vrhunska produkcija, odlični potencijali i sve ostalo su učinili svoje. I dok sam prošle godine finale promatrao iz kreveta, ovoga puta to je bilo uživo u Wembley Areni s još deset tisuća ljudi. Bilo je vrlo zanimljivo gledati što se događa u svim onim trenutcima kada se na tv ekranima puštaju reklame, kako žiri provodi vrijeme i slično. Čitava mašinerija ljudi radi na projektu koji na ekrane donosi ono najbolje što se može izvući dok sve drugo vidite samo uživo. Tako primjerice frizer tokom svake stanke popravlja frizuru Kelly Rowland, Gary Barlow iz grupe “Take That” i ostali članovi žirija svakih desetak minuta dobivaju svježu vodu, a vrlo popularan voditelj Dermot O’Leary se u svim stankama odmara. A onda njegovu ulogu preuzima drugi voditelj koji se nikada ne vidi na tv- u - njegova uloga je animirati publiku u areni.
105995
Ono što je kod “X Factora” super jest to što gostuju izuzetno velika imena, tako su tokom ove sezone u gostima između ostalih imali i Lady Gagu i Rhiannu, a na samom finalu dvije pjesme otpjevao je band “Coldplay” što je ujedno bilo i najbolje od večeri, te jedan od najpopularnijih ‘boy bandova’ “WestLife”. Inače nastup “WestLifea” dočekan je s velikim pljeskom jer ovdje na otoku ‘boy bandovi’ i dalje žare i pale svake sezone. Što je najzanimljivije ima ih sve više. Što se modnog dijela tiče, ove sezone “X Factor” je dobio novu stilisticu, nove frizere i vizažiste, a rezultat nije bio nimalo dobar. Osjetilo se to već na samom početku kada je cijeli taj tim i javno kritiziran od strane medija. Rekao bih s razlogom. Također ova sezona podbacila je u gledanosti i kvaliteti natjecatalja, no i dalje se može smatrati najboljim ‘showom’ kojeg je Britanija imala u posljednje vrijeme. Same zvijezde pak, imaju svoje stiliste, svoje garderobe no i tamo ima rivalstva, zvjezdanih statusa prve kategorije pa je tako primjerice Lady Gaga tokom svog nastupa okupirala dvije garderobe te tako pjevačicu Tulisu potisnula negdje na dno hodnika s obzirom da joj je ova ustupila svoju garderobu, jer zbog velike količine odjeće koja je dopratila Lady Gagu za potrebe samo jedne pjesme nije sve stalo u jednu sobu.
105997
Također stilistica ‘showa’ opsjednuta je Versace kolekecijom za H&M pa je tako u tjednu lansiranja kolekcije nekoliko natjecatalja odjenula upravo u tu odjeću a trend nošenja iste produžila je i nakon toga što joj svako ne ide na čast. Odjenuti nekoga u nešto što imaju svi nimalo se ne očekuje. S druge strane je muški dio u stalnoj postavi koji je sačinjen od voditelja o kojem upravo popularni site “Mr.Porter” piše kao o odlično odjevenoj osobi (opsjednut odijelima po mjeri, kvalitetnim cipelama i rupčićima u džepu sakoa) te Gary Barlow koji je nešto više komercijalan i naginje ka Tomu Fordu, Dsquaredovcima, YSL- u, naravno biva odličan. Kelly Rowland je imala tokom sezone svoje dobre i loše trenutke dok Tulisu nije potrebno komentirati. Prvi puta pobjedio je ‘girl band’ i još jedna sezona je okončana uz božićne melodije, do nekih novih talenata. Sljedećeg tjedna božićne praznike provodim u Hrvatskoj i svima koji me čitate želim sanjiv Božić i veselu Novu Godinu kada ćemo nastaviti s ovom londonskom kolumnom. Ono što zasigurno mogu obećati je mnogo zanimljivosti, intervjua, događanja... Best wishes iz hladnog Londona! Hugs and kisses!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne