Kliškinić i Šabarić pobjednici 14. Fashion Incubatora

Ocjena:

Autor: Pola Križevac

foto galerija
Sinoć je u Osijeku održana 14. sezona Fashion Incubatora,  najstarijeg i najutjecajnijeg natjecanja za mlade neafirmirane modne dizajnere. Osam novih dizajnera i kampanja EXHIBITION obilježili su desetu godišnjicu Portanova Fashion Incubatora. Kampanja EXHIBITION predstavila je koncept inspiriran urbanom kulturom grada, koji je realiziran u uskoj suradnji s kolektivom "Acting Like A Child", grupom osječkih street art umjetnika.

Svoje kolekcije prikazalo je osam mladih talentiranih dizajnera, Jelena Holec, Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, Antun Aščić (Anthony Avangard), Anita i Zorica Vlatković (Lumiere d’Amour), Vanja Veselić i Berislav Kovačević (Me And the Machine). Stručni žiri izabrao je dvojac najboljih mladih modnih dizajnera ove sezone, Tomislava Kliškinića i Marka Šabarića, koji su nagrađeni s 10.000 kuna i pozivnicom za nastup na Cro A Porteru.
Tomislav Kliškinić je apsolvent Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, smjer kostimografije, dok je Marko Sabarić student druge godine Tekstilno-tehnološkog fakulteta, smjera modni dizajn. Predstavili su se ženskom kolekcijom za jesen/zimu, a inspiracija im je bila žena, njezine potrebe i želja za stvaranjem nove stiluete.

Umjetnički direktor i producent Cro A Portera Viktor Drago je nakon proglašenja pobjednika ovogodišnjeg Portanova Fashion Incubatora istaknuo kvalitetu ovogodišnje konkurencije zbog čega je pozivnicu za nastup na Cro A Porteru dobila i mlada dizajnerica Jelena Holec, te dizajner Antun Aščić (Anthony Avangard). Jelena je osim odjeće dizajnirala i uzorak na svakom tekstilu iz kolekcije, a inspiracija za ovu kolekciju joj je bila anatomija čovjeka.

Poznate osobe koje su došle podržati projekt Portanova Fashion Incubator te proslaviti njegovu desetu godišnjicu uspješnog rada su Viktor Drago, Nenad Korkut, Teo Perić, Tihana Harapin Zalepugin, Matija Vuica, Anđa Marić, Sonja Lamut, Twinsi i mnogi drugi.


U galeriji u nastavku pogledajte natjecateljske kolekcije, a u galeriji iznad članka provjerite tko je sve popratio 14. Fashion Incubator!


Foto: P. K. / moda.hr

Komentari (1 komentar)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian