Karaka design se dokazale estetikom i kvalitetom.

Ocjena:

Autor: Tomislav Perić

Karaka design domaći je brend iza kojeg stoje dizajnerice i neumorne kreativke Vesna Karuza i Senija Radić. Dvije modne perfekcionistice su se prije godinu i pol, nakon višegodišnjeg dokazivanja na domaćem tržištu odlučile na novi značajan razvoj brenda te su samouvjereno iskoračile na inozemno tržište predstaviti svoj dizajn.
"Bio je izazov stvoriti kolekciju koja će prezentirati naš dugogodišnji rad i jednako tako biti prepoznata po kvaliteti izrade i dizajna široj publici. Odmah si svjestan da su uvjeti drugačiji, potrebna je kompleksnija priprema, detaljnije promišljanje, ne pristaješ na kompromise, vodiš se samo najboljem. Po prirodi smo perfekcionisti i svemu tako pristupamo, a vlastitom brendu pogotovo, nikad si ne dozvoljavamo odstupanje od standarda i uvijek podižemo letvicu, a u ovakvim pothvatima pogotovo," - prvi su dojmovi koje su nam ispričale Vesna i Senija.
"Ishodišna točka, temeljna filozofija ili dio osnovne definicije brenda su prirodni materijali. Strogo su korišteni prirodni materijali pa tako na prvom mjestu treba izdvojiti teksturirani pamuk u sivoj, bež i crvenoj boji, prozračne strukture. U kolekciji se pokazao idealan za konstrukcijske zahvate, voluminozne jakne, kimona i suknje. Preferiramo i cupro, tkaninu koja svojim karakteristikama podsjeća na brušenu svilu, vrlo praktična za nošenje i održavanje, nježne teksture i efektnog pada, sjajno funkcionira u petrolej, sivoj i toploj crvenoj nijansi. U tom materijalu dominira serija haljina i hlača, pročišćenih linija s karakterističnim ukrojenim špicevima koji definiraju geometriju krojeva i čistoću forme,"  - objašnjavaju nam Karake.
"Treći dominantni materijal je fini pamučni popelin koji je korišten u izradi ljetnih košulja u varijantama s i bez printa. Naglasak je na crnim i bijelim modelima uz diskretne intervencije sitotiskom i digitalnim tiskom u crnoj i bijeloj boji. Određen prostor je dat i viskoznoj trikotaži u crvenoj i crnoj boji od koje je izrađeno više modela haljina, tunika i majica, s i bez printa," - zaključile su Vesna i Senija o materijalima.
"Kolekcije je nastala vođena idejom, preciznije s ciljem stvaranja modnog koncepta kojeg je moguće koristiti u raznim kombinacijama, za dnevne, poslovne ili večernje prilike. Prije svega omogućiti krajnjem korisniku da se u kolekciji osjeća udobno i ugodno, jednako tako posebno i drugačije bez obzira na godine, stas i slično. Postigli smo fleksibilnost i polivalentnost, svaki model iz kolekcije je moguće kombinirati i nadopunjavati, igrati se s modnim varijantama poput spoja voluminoznih dugih sukanja uz nježne bijele košulje ili kratke crne viskozne majice s bijelim printom koji dodatkom dugog sivog kimona postaje upečatljiva modna kombinacija," neki su od detalja kolekcije.
Svakodnevno odijevanje u Karaka design je "zabavno" i neopterećujuće. Svakoj ženi Karaka design daje na individualnosti i osjećaju posebnosti stila. U moru istih proizvoda i globalnih giganata koji donose odjeću upitne kvalitete i dizajna, Karaka design je uspjela stvoriti fuziju koja tržištu nudi odmak proizvodom visoke estetike i naglašene kvalitete izrade.

Svaki odjevni predmet dostupan je u veličinama od 36-46. Kolekcija je prezentirana na modnom sajmu Gallery Düsseldorf SS2019 gdje su bili prisutni izlagači i kupci iz cijele Europe i svijeta. Reakcije na samu kolekciju su redom pozitivne, a posebno ih veseli što je osim samog dizajna prepoznata visoka kvaliteta izrade i vrste korištenih materijala.
Kolekciju je fotografirao Vanja Šolin s kojim dizajnerice surađuju dugi niz godina. Šminku i frizuru potpisuje Ivana Pralija dok su kolekciju svojim ekspresijama i stasom prezentirale Laura Bračun i Emma Galogaža.


Sve stylinge KARAKA DESIGN pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku.


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajna.


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne