Kad Pelješac stiže u Zagreb...

Ocjena:

Autor: L.B.

Kad nam je ponedjeljak lakši?

Kad počnemo planirati kraj tjedana. I kad Pelješac stiže u Zagreb. A kad se to dvoje poklopi, ponedjeljak je najljepši. Pelješac, drugi hrvatski poluotok po veličini, nama iz metropole može se učiniti 'Bogu iza nogu'. No, onaj tko jednom otkrije Pelješac, vraća mu se uvijek. Jedno od blaga koje Pelješac ima su fantastični vinogradi i ista takva vina.

Položaji Dingač s južne strane poluotoka gotovo su nestvarni. Jer kako uopće zamisliti lozu koja raste na tako okomitoj padini da vam se učini da joj je nagib 90% i da su rezanje, pljevljenje i berba mogući jedino ukoliko imate završen alpinistički tečaj?
01tekst.jpg
Na manifestaciji Pelješac u Zagrebu degustirat će se vina Poljoprivredne zadruge Putnikovići
Ne možete zamisliti, to morate vidjeti. Rezultat svog tog mukotrpnog truda i rada jesu božanske kapljice plavca malog, najpoznatije i svjetski cijenjene hrvatske autohtone sorte.

Na manifestaciji "Pelješac u Zagrebu" koja se održava u četvrtak, 1. veljače 2018. s početkom u 19:00h u restoranu Klub književnika, Zagrepčanima i njihovim gostima predstavit će se devet uglavnom malih peljeških vinarija čija je vina teško, ako ne i nemoguće pronaći i kušati u Zagrebu.
02Dingač-Skaramuča.jpg
Plavac mali poznata je hrvatska autohtona sorta, a posebno je cijenjen onaj s položaja Dingač
Udruga Vinoljupci pelješku večer u Zagrebu organizirana u suradnji s udrugom "Plavac mali - Pelješac" te uz potporu općina Janjina, Orebić i Ston. Jasno je da u ovoj predivnoj vinskoj priči glavnu ulogu ima plavac mali, no pronaći će se tu i drugih autohtonih sorti, desertnih vina i zanimljivih kupaža.

Ako posljednjih dana razmišljate intenzivno o suncu, moru, soli i dobroj zabavi, ne propustite uloviti djelić toga već ovog četvrtka! Za više informacija posjetite www.vinoljupci.com.hr i Facebook stranicu Vinoljupci.
03utekst.jpg
"Pelješac u Zagrebu" održava se u četvrtak, 1. veljače 2018. s početkom u 19:00h u restoranu Klub književnika

Foto: promo


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian