MEPHISTO jesen/zima 2018

Jedva smo dočekali ovaj petit design store

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Mali dućan dizajna na kraju Tkalčićeve ulice

Modni insideri odavno znaju za vezu koja veže dvije dizajnerice - Ivu Karačić, dizajnericu odjeće, i Kristinu Fazinić, fotografkinju i dizajnericu asesoara među kojim se osobito ističu torbe. Njihov se dizajn savršeno nadopunjuje pa nije rijetkost da Ivini kupci odaberu i Kristininu torbu ili obrnuto. Stoga je ideja da svoj dizajn ponude na jednom mjestu posve logičan nastavak suradnje ovih dviju samozatajnih kreativki.
Iva i Kristina dugo su razmišljale o jednom 'petit design store'-u, strpljivo čekale pravu priliku, znajući što žele i ne srljajući navrat nanos u bilo kakav prostor. A onda se prilika (i prostor!) konačno pojavila prije nekog vremena u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici. Ulica crvenih fenjera, kako su je nekada zvali, od ponedjeljka je bogatija za mali dizajnerski dućan u kojemu možete pronaći dizajn s potpisom.
Estetika Ive Karačić je minimalistička, linije su čiste, tonovi smirujući... Bezvremenski komadi s njezinim potpisom kreirani za svaki dan jednostavno se kombiniraju i nadopunjavaju svakom novom sezonom dok istovremeno otkrivaju profinjeni ukus osobe koje ih nosi. Uz takve decentne, no stilski besprijekorno složene lookove kao šećer na kraju uklopit će se torbe BAGS by Kristina dizajnerice Kristine Fazinić.
Kristina fotografkinja poželjela je fotografije svoje rodne Korčule javnosti predstaviti na drugačiji način, pa je Kristina dizajnerica stvorila kožne statement torbe čiji je nezaobilazan dio fotografija jednog od najljepših jadranskih otoka. U Hrvatskoj je BAGS by Kristina dobro poznati brend, a 'izložbu' fotografija voljenog otoka Kristina danas ima postavljenu diljem svijeta - u svim onim državama i gradovima u koje su BAGS by Kristina ponijele žene koje su torbe kupile prilikom svog posjeta Korčuli.
Kristina Fazinić, Antonija Stupar Jurkin i Iva Karačić

Po svoj komad s potpisom Ive Karačić ili Kristine Faznić više ne morate ići na Korčulu. Sada ćete ih pronaći u zagrebačkoj Tkalčićevoj 73, na adresi na kojoj nam ove dvije kreativke spremaju brojan iznenađenja o čemu vam pišemo uskoro.

Dotad, pogledajte kako je bilo na otvorenju malog dućana dizajna!
Kristina Fazinić, Anja Alavanja Romac i Iva Karačić
Kristina Fazinić i Vito Padovan
Iva Karačić, Iva Šulentić, Mia Milovčić i Kristina Fazinić
Kristina Fazinić, Lea Dekleva i Iva Karačić
Csilla Barath Bastaić


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

mephisto lijevi jz 2108
lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian