Centralni_Lookbook nakit proljeće 2018.

Jedini blejzer koji vam treba ove jeseni

Ocjena:

Autor: L. Biondić

foto galerija
Trend koji se ne temelji na ekskluzivnosti, već je svima dostupan

Karirani blejzer okupirao je ulice svjetskih metropola, Instagram profile svjetskih trendseterica i kolekcije poznatih high street brendova te se time nametnuo kao jedini novi komad koji će vam ove jeseni trebati. Odjevni predmet koji češće zamišljamo u poslovnom svijetu nego na ulicama modnih metropola postao je 'key piece' sezone.

U odnosu na klasične sakoe, IT komad sezone nešto je duži i naglašenih ramena, a ukoliko ste sklonije oversized modelima, s kariranim blejzerom doći ćete na svoje. Tijekom nedavno održanih tjedana mode u njima su se isticale street style zvijezde za vrijeme velikih gužvi, a modeli 'off duty' nosili su ih uz jeans i običan T-shirt.
Karirani blejzer već se dokazao kao komad odjeće koji je jednostavno kombinirati, jer se može nositi baš na sve, a zahvaljujući neutralnoj sivoj nijansi, moći ćete ga uskladiti uz gotovo sve što imate u ormaru. Iako su ga u svoje kolekcije uvrstili mnogi brendovi (među kojima i Balenciaga i Tibi), kada je o kariranim blejzerima riječ, nije bitna marka i brend, odnosno koliko ste ga platili, već to da vam ovaj IT komad jeseni besprijekorno pristaje.

Mnogo trendova koji se pojave na ulicama tijekom tjedana mode ostanu u domeni fashiona, no karirani sako je definitivno trend koji se uklapa u svačiji stil. Radite li uredski posao od 9 do 17, lako ćete ga kombinirati u svoj dnevni poslovni look, ali i u dnevni casual look ako ga samo želite nositi na predavanja i/ili kavu uz traperice i majicu.
Klikom na fotografiju pogledajte 30 odabranih kariranih blejzera iz ponude high street brendova dostupnih u Hrvatskoj!

Osim toga, karirani sako nije brendirani komad poput Balenciaga torbice (iako, naravno i on može biti Balenciaga), već ga možete pronaći i u dućanima high street brendova po cijeni od 200-tinjak kuna naviše, ali i u 'second hand' trgovinama ili možda maminom ormaru.

Kada nije vezan uz ime jednog dizajnera, tada se trend ne temelji na ekskluzivnosti već je svima dostupan. Samo se ponovno povezujemo s odjećom koju smo nekoć znali i nosili. A kakav je to tek slatki dejt!


U nastavku pogledajte street style s ulica svjetskih modnih metropola!


Foto: Instagram, H&M, Mango, ZaraAko vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Virtualni izlog Elysian

kolumne