Jedan KRUG s I-GLE

Ocjena:

Autor: moda.hr

Dizajnerski tandem I-GLE izložit će svoju crnu konceptualnu kolekciju pod imenom KRUG u Galeriji Nest, Visoka 1, u Zagrebu. Otvorenje izložbe održat će se 23. svibnja 2012. u 20 sati.

Studio I-GLE djeluje još od 1997. godine i prepoznatljiv je po svom jedinstvenom pristupu modi i dizajnu općenito. Inventivnost i originalnost svoje estetike Studio I-GLE razvija neprestanim eksperimentom u istraživanju novih dizajnersko-tehničkih rješenja. I-GLE odijevaju tijelo, ali i prostor. Njihove tekstilne instalacije nalaze se  u prvom hrvatskom dizajnerskom hotelu Lone.

I-GLE su dosad organizirale i nekoliko izložbi čije su  teme varirale odjevne i prostorne volumene, spajajući dva različita formalna zahtjeva istim dizajnerskim jezikom. Umjetnički i modni rad Studia I-GLE kontinuirano je praćen u domaćim i stranim medijima, a prezentiran je i nagrađivan na nizu značajnih modnih manifestacija u zemlji i inozemstvu.

Za njihovu najnoviju izložbu 'Krug', arhitekt Saša Begović je napisao: ''Suha matematička definicija Kruga prva mi je pala na pamet kada sam vidio novi projekt Studija I-GLE. Prvi pogled na osnovne modele je imao matematičku apstraktnost i preciznost. Uz uvijek prisutni istraživački duh u njihovom izričaju, znao sam da je isto tako prisutna i funkcionalna pragmatičnost. Zato me nije iznenadilo da su uspjele pretvoriti apstraktni model u nosivi odjevni predmet, a koji se može izložiti i u galeriji.''

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian