JAMOI na International Lab - Mittelmoda

Ocjena:

Autor: moda.hr

Mlada dizajnerica iz Rijeke u proboju na internacionalno modno tržište

Mirjana Klepić iz Rijeke, dizajnerica hrvatskog brenda JAMOI, u konkurenciji od preko 4000 prijava na renomirano međunarodno natjecanje International Lab – Mittelmoda, izabrana je kao jedna od 24 finalista koji će se po izboru stručnog žirija predstaviti 20. lipnja u sklopu tjedna muške mode u Milanu. Mirjana će na pisti milanskog natjecanja pokazati kolekciju uz kolege iz cijelog svijeta, od Brazila i SAD-a, preko Islanda do Južne Koreje.

"Čast je biti finalisticom u ovakvom društvu i to po izboru žirija kojeg čini sama krema milanske mode. Bez obzira na konačni plasman, već nastup u finalu osjećam kao potvrdu kvalitete rada, ali i priliku da steknem iskustvo, osjetim vibru i ostvarim kontakte u samom svjetskom središtu mode", kaže Mirjana.
Ovo nije prvo formalno priznanje koje je Mirjana dobila za svoj rad. Podsjetimo se, 2015. godine Mirjana je pobijedila na domaćem natjecanju Portanova Fashion Incubator i otad nastavlja razvijati svoj brend.

Za kolekciju koju prikazuje u Milanu inspirirala se ontogenezom reptila. Koristeći prirodnu kožu i krojeći je gotovo do same granice skulpturalnosti, dizajnerica ostaje dosljedna konstrukcijski kompleksnom izričaju koji je kreativno uporište njezinog modnog brenda JAMOI.

Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian