Izdvoji se u Karaka designu

Ocjena:

Autor: t.p.

Karaka design je modna marka osnovana 2002. godine koju potpisuju dizajnerice Vesna Karuza i Senija Radić. Pod tim imenom nastupaju na nizu modnih manifestacija poput Zagreb Fashion Week, Zlatna igla, Prague Fashion Week, MQ Vienna fashion week, te izlažu na sekcijskim i grupnim izložbama unutar udruge Ulupuh, čije su članice.
Dobitnice su stručnih nagrada: Mandica 2002.-nagrada za najboljeg mladog dizajnera, Manda 2003.- nagrada za najbolju kolekciju FWZ itd. Izrađujući odjevne predmete veliku pažnju posvećuju odnosu volumena i forme te konstrukcijskim zahvatima kojima pokušavaju postići naglašenu skulpturalnost.
Jedno od osnovnih načela Karaka designa je isključiva upotreba prirodnih materijala poput vune, pamuka, svile, lana i prirodne mješavine koje teksturom odgovaraju autorskom senzibilitetu. Tkanine ponekad u posebnom kreativnom zanosu umjereno oplemenjuju tiskom ili ručnom aplikacijom boja za tekstil. Naglasak je na autorskom potpisu i unikatnosti. Asortiman Karaka designa uglavnom je namijenjen profinjenoj ženskoj publici; od haljina, suknji, prsluka, majica, tunika do kapa, kaputa, torbi, šalova i sličnih dodataka. Dizajnu i konstrukciji pristupaju iskreno i beskompromisno ulažući poseban trud da u vremenu "brzog konzumerizma" ponude ljubiteljima dizajna proizvod visoke estetske i funkcionalne vrijednosti.
Karaka design donosi nam Lookbook za kolekciju jesen/zima 2019./2020. godine, ideja i modeli kolekcije namijenjeni su odijevanju poslovne žene, što modele kolekcije ne ograničava samo na poslovni look, ljubiteljice skulpturalnosti u modi lako pronaći komade kako za svaki dan tako i za posebne prilike. U prilog tome ide što kombiniranjem i raslojavanjem odjevnih kombinacija koje kolekcija nudi, poslovna će žena biti spremna na sve izazove koje dan nosi. Među top modele kolekcije svakako treba izdvojiti košulje, u svojoj bazi su klasične, odskaču pomakom na ovratnicima i orukvicama, te kontrapunktiraju ženstvenim suknjama i haljinama. Modna priča zimske kolekcije zaokružuju kaputi od kuhane vune i geometrijski skrojene, štepane jakne za hladnije dane.
Kolekcija je potvrdila svoju posebnost i kvalitetu sjajnim reakcijama na modnim sajmovima pout Gallery Dusseldorf, a iste reakcije se očekuju u nadolazećim sajmovima u Munichu i New Yorku.

Favorite iz kolekcije možete pronaći na www.karakadesign.eu, a proizvode branda možete pogledati u ateljeu na adresi:
Počiteljska 8, 10 000 Zagreb, od ponedjeljka do petka od 9:30 h – 17:00 h
Kontakt: Mob: +385915813390, +385981755610

Facebook:  karakadesign
Instagram: karaka_design
Lookbook kampanju potpisuje kreativni tim kojeg čine Vanja Šolin iz fotoaparata, za kosu i šminku je odgovorna bila Silvija Bradica, dok su ideje Karaka designa prezentirale Anastazija D. i Ana J.


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima.


Komentari (1 komentar)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian