Interesantan batik technique Ingrid Rojc Designa

Ocjena:

Autor: T.P.

Ingrid Rojc, hrvatska je dizajnerica rođena u Kopru, sa sjedištem u Bujama koja se krije iza branda Ingrid Rojc Design donosi nam novu sebi prepoznatljivu šarenu kolekciju.
''Batik technique-om predstavljam sjajnu modnu priču daleke jugoistočne Azije utkanu u domaći dizajn, gdje kroz 15 unikatnih ručno izrađenih modela još jednom razmišljam izvan okvira! Ethno tkanine pretvaram u univerzalno nosive odjevne predmete, rezanih krojeva i detalja koji karakteriziraju moj dizajn.'' - ukratko dizajnerica opisuje kolekciju.
Batik je pamučna ili svilena Indonezijska tkanina ručno oslikana voskom. Žene koje oslikavaju tkaninu služe se malom bakrenom pisaljkom koja na vrhu ima spremnik tekućeg voska. Njome se na tkanini crtaju složeni uzorci i šare. Kad se vosak stvrdne, tkanina se umoči u boju, te se oboje samo oni dijelovi koji nisu prekriveni voskom. Postupak se ponavlja nekoliko puta s različitim bojama kako bi se dobili živopisni uzorci. Tkanine korištene za izradu modela aktualne kolekcije dolaze iz glavnog grada Jakarte i s otoka Bali.
''Kolekcija čini 15 modela koji odišu radošću i šarenilom. Iako dezen tkanine naglašava šarenilo, visok nivo elegancije se ne gubi, što uspijevam odabirom kroja i miješanjem materijala. Koristim cady tkanine te čipku u minimalnim detaljima. Uz haljine pretežito prevladavaju hlače visokog struka i širokog kroja, palazzo hlače i shorts-evi. Handmade Sanjak nakit iz Šibenika idealno upotpunjuje modele brončanim, zlatnim i srebrnim nakitom koji svojom jedinstvenošću nadograđuje kolekciju.'' - naglašava Ingrid Rojc.

Kompletnu kolekciji pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku.
Model: Alexandra Vuk
Frizura: Artistic Salon
Make-up: Ella Žudić
Nakit: Sanja Kljajic
Photo: Giordano Cellich


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.

Kupnjom domaćih proizvoda svojoj djeci omogućavamo ostanak u Lijepoj našoj #kupujmohrvatsko


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian