Indira: "Volim kostime, a Zigman je u tome nenadmašan…

Ocjena:

Autor: Katarina Jukić

Jedna od najpoznatijih hrvatskih grupa Colonija proslavila je 20 godina rada, plesa i hitova.

U subotu je u zagrebačkom Domu sportova Colonia održala nezaboravan koncert kojim je obilježila 20 godina, a temperamentna pjevačica Indira Levak svojim je spektakularnim nastupom na noge digla obožavatelje svih generacija. U velikom spektaklu su sudjelovali i brojni plesači i gosti koji su svojom energijom napravili koncert o kojem će se još dugo pričati. I ovoga puta Indira je pokazala koliko dobro surađuje s domaćim dizajnerima pa su joj i za ovaj veliki nastup kostime dizajnirali etablirani hrvatski dizajneri Juraj Zigman i Kristina Burja koja dizajnira iza brenda Krie design.

S njom smo porazgovarali upravo o tim pravim 'ženskim' temama - dizajnerima, kostimima, visokim petama...
Koliko Vaš temperament i energija kojom zračite uvjetuju kostime koje nosite na nastupima? 

Meni je jako važan scenski nastup, volim kostime, a u tome je Zigman nenadmašan. Njemu samo kažem boju kostima, a on uvijek ispuni moja očekivanja. Haljine Kristine Burje su neponovljive, za akustični dio koncerta povodom 20 godina Colonije odabrala sam crnu haljinu rock-glam stila, u kombinaciji kože i svjetlucavog materijala. Bila je to ljubav na prvi pogled. Krie design biram i privatno, upravo zbog nosivosti njezinih kreacija u svakoj prilici. 

Kako birate određenog dizajnera da Vam dizajnira odjeću?

Biram prema tome što mi se u tom trenutku sviđa i tko me oduševljava. Nema tu filozofije, isto mi je i kad uđem u bilo koju trgovinu. Uzmem ono što mi zapne za oko, bitno da odgovara mom stilu.
Kako ste se privikli na svakodnevan život na potpeticama od 10-ak cm?

S četrnaest godina prvi sam put obula štikle za nastup i odmah mi se svidjelo. Sve je  navika, meni je normalno hodati u visokim petama, kao i plesati cijeli koncert u njima.   Uvijek biram ležernost, za mene je žena u trapericama, dobroj majici i štiklama najzgodnija!

Koliko Vam je bitan izgled kao javnoj osobi i koliko ulažete u njega?

Svakome bi trebao biti važan izgled, bez obzira na bio javna osoba ili ne. Ja sam žena koja uvijek voli biti dotjerana. Nikada si ne bih dopustila izaći iz kuće bez frizure i dnevne šminke.

Kada danas pogledate unatrag, biste li išta u svojoj 20-godišnjoj karijeri promijenili?

Ne bih! Sve je bilo baš kako je trebalo biti, jer upravo sve to što proživimo, naučimo i osjetimo izgradi nas u ovakve ljude kakvi smo danas. Zahvalna sam na svemu i veselim se onomu što slijedi.
Jeste li razmišljali da se sami bacite u dizajnerske vode?

Nisam, iako sam uvijek puna ideja i sugestija koje podijelim s dizajnerima s kojima surađujem. Mene više zanima dizajn namještaja. U tome sam se i okušala i mogu reći da sam zadovoljna produktom. Suprug i ja imamo proizvodni pogon u kojem se izrađuju sprave za vježbanje, ali i moj namještaj.

Da niste pjevačica Colonije čime biste se bavili?

Ne volim razmišljati na taj način. Kad nešto želim trudim se to ostvariti. Bila mi je želja baviti se glazbom i za mene druge opcije nije bilo. Uložila sam mnogo truda i rada da bih ostvarila karijeru koja traje već 20 godina, a prema mojim planovima trajat će još dugo.

Pa onda, koji su onda Vaši planovi za budućnost?

Plan mi je dobro se odmoriti, jer već su u pripremi novi koncerti. Ovaj zagrebački slavljenički koncert poticaj mi je da krenem dalje još jače i bolje i to sljedećih 20 godina.


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite! 

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian