IT boje jesenskih makeup kolekcija

Ocjena:

Autor: Ana Mandekić

S prvim jesenskim danima, kada se japanke zamjenjujuju gležnjačama, i nijanse u makeup se mijenjaju. Vedre, šarene nijanse zamjenjuju hladne, ali elegantne boje vina, ljubičaste i smeđe. Zahvaljujući njima, žene izgledaju jače nego ikada, pune samopouzdanja i nepobjedive.

Ove sezone crveni ruževi gube svoju klasičnu formu i dolaze pomiješani s ljubičastim nijansama i bojom vina. Naglašavaju se istovremeno i oči i usne, a izbjegava se klasični tuš na očima. Obrazi se pak ističu hladnim tonovima ili highlighterima koji ih obasjavaju svojim sjajem.
YSL_1.jpg
Cara Delavigne za YSL 'Electric chic' jesen/zima 2013/14.
Upravo je to kratak sažetak trendova koje su nam u svojim ovosezonskim kolekcijama ponudili luksuzni kozmetički brandovi. Tako je YSL jesensku sezonu otvorio kolekcijom Electric chic s pomalo neobičnom paletom u kojoj se među plave i sive tonove prikrala netipična kričavo zelena nijansa.

No, klasičnim jesenskim tonovima brand se vraća već u City Drive Classy paleti koja nikoga neće razočarati svojim nježnim rozim i sivkastim tonovima. YSL maksimalno koristi žensko lice kao slikarsko platno, naglašava oči, te ističe obraze tamnim, ponekad i hladnim nijansama. Istog smjera drži se do samog kraja, pa su i nijanse lakova za nokte prilagođene onima make upa.
dior_1.jpg
Dior 'Mystic Metallics' jesen/zima 2013/14.
Još jedan iznimno jak i popularan kozmetički brand Dior predstavlja za jesen 2013. Mystic Metallics kolekciju. Diorov kreativni direktor, Tyen, kao misao vodilju prilikom osmišljavanja kolekcije imao je ultra sofisticiranu ženu. Njezine oči odjevene su u igru sjene i svjetla, dok se nokti presijavaju u zavodljivim nijansama metala.

Prema Tyenovu Dioru, ženin make up je njezin najjači talisman. U svojoj aktualnoj kolekciji Dior ide iz jedne krajnosti u drugu predstavljajući paletu od nude pa sve do zagasite boje šljive i crveno ljubičastih nijansi pritom se igrajući s metalnim sjajem u sjenilima i na lakovima za nokte.
lancome_1.jpg
Kate Winslet za Lancome 'L’Absolu Desir' jesen/zima 2013/14.
Poseban naglasak je na obrvama koje su uz pomoć posebnog gela i češljića uredno počešljane. Chic i pariška dama su sinonimi koji nas vežu uz Lancome i njegovu jesensku make up kolekciju L’Absolu Desir, a ove ih je sezone kao zaštitno lice kampanje idealno utjelovila Kate Winslet.

Samopouzdana i jaka, a istovremeno romantična Kate kroz kampanju pokazuje kako makeup ne mora biti jak, već samo dovoljno izražajan. Lagane konture na obrazima u kojima se istovremeno miješaju i sjaj i boja, jače će istaknuti usne. Ne želite li se ipak odreći crvene, potražite crvene nijanse koje se igraju s bojom vina.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian