I.G.O.R. nam je otkrio nove forme i uzorke

Ocjena:

Autor: T.P.

Iako već godinama funkcioniramo kao brend koji se temelji na društvenoj odgovornosti, nova kolekcija SS/ 2021 poznatog domaćeg dizajnera Igora Dobranića izrazito je ekološki usmjerena.
Recikliranjem i smanjivanjem količine viškova materijala brend se maksimalno trudi pridonijeti umanjenju masovne proizvodnje kroz minimaliziranje otpada i proizvoda. Osnovni materijal korišten u najnovijoj kolekciji je lan, prirodni materijal koji u procesu uzgoja ne zahtijeva prevelike količine vode i potpuno je biorazgradiv. Filozofija kvalitetnih materijala osnovna je karakteristika brenda I.G.O.R., predano se koriste materijali otporni na sve tipove atmosferilija, materijali koji s odličnim prolaze sve vremenske testove. Elegantni, multifunkcionalni i bezvremenski modeli kolekcije krojeni su u minimalističkom duhu s ciljem da se vide i svoju vlasnicu naprave posebnom.
''Osjećali smo neku novu vibraciju kroz poigravanje s tekstilnim uzorcima koje je za brend i ove sezone napravila dizajnerica tekstila Ivana Žanko Barna.  Ploha u tangerina tonu se nameće i neke jednostavne odjevne forme pretvara u kompleksne oblike. Ploha tako postaje dio kroja, a cvjetni uzorak inspiriran starim botaničkim crtežima vizualno nas odvodi u neke zaboravljene prozračne vrtove. Ove sezone surađivali smo s mladim fotografom Hamzom Kulenovićem kojem je photo vogue Italy objavio image fotografije za  kampanju za  I.G.O.R. SS/2021. '' - naglasio je dizajner Igor Dobranić
Fotografija/ Hamza Kulenović
Model/ Katja/ IM Studio Agency
Šminka/ Andrea Leko
Frizura/ Ivana Ivić Kralj


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.

Kupnjom domaćih proizvoda svojoj djeci omogućavamo ostanak u Lijepoj našoj #kupujmohrvatskoKomentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian