I-Gle pogodile ženstvenim grungom

Ocjena:

Autor: t.p.

Nataši Mihaljčišin i Martini Vrdoljak Ranilović, dizajnerice su koje stoje iza brenda I-Gle i čvrsto kroče modnim stazama više od dvadeset godina.
Inspirirane aktualnim pitanjima koja ih konstantno zaokupljaju, kreirale su svojevrsni ženstveni grunge – kolekciju koja je i ženstvena i opuštena istovremeno.
„Dekonstrukcija je način na koji komuniciramo s modom gotovo od samog našeg modnog početka. Dinamično preslagivanje i propitivanje osnovnih principa koje spajaju i razdvajaju pojmove odijevanja s onima koje nazivamo modnim je dominantna unutarnja tema naše recentne kolekcije“, objasnile su Nataša i Martina.
Dizajnerski duo I-Gle za kolekciju jesen-zima kombinira vunu, pamuk, svilu, pletivo i sintetske tkanine u zagasitim tonovima s bijelim i svjetlucavim detaljima. Poigrava se i kombiniranjem materijala pa je tako publika svjedočila odličnoj igri jednostavnih i strogih linija te ploha koje nastaju razaranjem i reanimacijom tekstila. Uz asocijaciju na zamišljeni futurizam i boravak u nekoj neizvjesnoj budućnosti, ova je modna priča postavila ljepotu privremenosti i neuhvatljivog, a istovremenog stvaranja i rastvaranja kao sintagmu modnosti suvremene kulturne stvarnosti i nestvarnosti.
Po našem sudu, a i po komentarima nakon revije predstavljena kolekcija je ostavila kudikamo bolji dojam od kolekcije predstavljene za proljeće/ljeto.
Foto: promo


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian