MEPHISTO jesen/zima 2018

Hrvatski nakit od 'pleksija' osvaja Italiju

Ocjena:

Autor: L.B.

Hrvatska akademska slikarica i dizajnerica atraktivnog nakita od pleksiglasa Diana Sokolić iz Zagreba među brojna priznanja uvrstila je i ono najnovije, međunarodnog natječaja A'Design Award, brončanu medalju u kategoriji modnih dodataka za Lacey narukvicu od čipke i pleksiglasa koju će primiti na svečanoj dodjeli u Villi Gallia na poznatom talijanskom jezeru Como.
utekst1.jpg
Dizajnerica Diana Sokolić
"Narukvica Lacey posveta je našim bakama i prabakama koje su pravile čipke i njihovim kćerima koje su te čipke držale na televizorima, foteljama, pod staklom na stolićima i ispod kristalnih pepeljara. Stavljajući ih između dva sloja prozirnog pleksiglasa, one su zadržale svoju prozračnost i dobile novu funkciju", govori s nježnošću o nagrađenoj narukvici sama dizajnerica koja nagradu A'Design Award doživljava kao veliko međunarodno priznanje. I ovo joj nije prvo! Naime, prije dvije godine Diana Sokolić osvojila je i srebrnu nagradu za manžete Fred od PVC-a na istom natjecanju.

Logičan slijed bilo je prepznavanje talenta hrvatske dizajnerice i u međunarodnoj javnost, pa su njezini radovi predstavljeni u britanskom Vogueu, Marie Claireu, InStyleu i Harper's Bazaaru. Prošle godine brend Diana's sudjelovao je na sajmu mode Who's Next u Parizu,  a ove na Level'su u Kijevu, te već planira izlaganje na priznatom bečkom  Modepalastu.

Hrvatska publika imat će priliku vidjeti njezine radove krajem svibnja kada priprema predstavljanje nove kolekcije nakita u Zagrebu, među kojima će se i ovoga puta zasigurno naći velike i efektne ogrlice od pleksiglasa koje nose brojne poznate Hrvatice, među kojima su i Mirjana Rakić, te Vedrana Rudan.
utekst2.jpg
Narukvica Lacey od čipke i pleksiglasa osvojila je brončanu medalju na velikom međunarodnom natjecanju A'Design Award

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

mephisto lijevi jz 2108
lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian