Hogl proljeće 2019 veliki (1)

Hrvatski dizajneri za Marijine obroke

Ocjena:

Autor: moda.hr

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu, veliki humanitarni vikend je pred nama!

Naime, 21. i 22. svibnja rezervirani su za trčanje s Marijinim obrocima i to u dva hrvatska grada - Zagrebu i Splitu. Kako bi proslavili 1 101 206 djece koju organizacija hrani u 12 zemalja na 4 kontinenta, volonteri hrvatskog ogranka Marijinih obroka pozivaju vas da im se pridružite i zajedno nahranite nove mališane.

"Trčimo za obrok više" naziv je splitske utrke koja će 21. svibnja startati na splitskoj rivi u 10 sati. Utrka se dijeli u četiri kategorije: utrka za djecu na 150 i 300 m, utrka za odrasle na 2,5 km te utrka iznenađenja.
Drugi dan, u nedjelju 22. svibnja, održat će se utrka "Trčimo za dijete 31" u zagrebačkom Maksimiru. Ta je utrka na 5 km, a bit će organizirana i manja , namijenjena djeci u dužini od 800 m oko trećeg jezera. Velika utrka starta kod velike pozornice točno u podne.

Kotizacija za utrke je 50 kuna, a sva sredstva bit će usmjerena za djelovanje humanitarne organizacije Marijini obroci koja svojim djelovanjem sustavno radi na suzbijanju gladi u svijetu. Upravo taj iznos dovoljan je da se sigura školski obrok jednom djetetu kroz 5 mjeseci.
Za sve one koji neće biti raspoloženi za trčanje pripremljeni su i dodatni sadržaj, a pažnju vam posebno skrećemo na aukciju za koju su svoje predmete donirali eminentni hrvatski dizajneri - Nebo, Pavlin, ELFS, Ivan Alduk, Sara Lončarić, Salut dizajn i Zoran Aragović. Početna cijena svakog odjevnog predmeta je 120 kuna, iznos dovoljan da se jedno dijete hrani u školi tijekom cijele školske godine.

Humanitarni projekt s ciljem prikupljanja sredstava za Marijine obroke i sama utrka održava se drugu godinu za redom. Prošle godine na zagrebačkoj je utrci sudjelovalo preko 300 trkača te je sam događaj posjetilo oko 1000 osoba. Rezultat je 242 djece koje u Beninu svakog dana prima svoj obrok u školi.
Svi zainteresirani, za utrku odraslih mogu se prijaviti na ovoj poveznici ili na dan utrke u Maksimiru. Za dječju utrku prijave su na dan utrke prilikom dolaska. Više informacija potražite na događaju na društvenoj mreži Facebook te na službenoj stranici Marijinih obroka Hrvatska. Pridružite se i vi utrkama u Splitu i Zagrebu i budite promjena koju želite vidjeti u svijetu!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Hogl proljeće 2019 (10)
lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian