Hippy Garden... Kada je jaka žena ženstvena!

Ocjena:

Autor: Lucija Biondić

foto galerija
Idealan balans u novoj kolekciji Đurđice Vorkapić

Dizajnerica Đurđica Vorkapić nikad nije tako dobro definirala svoju Hippy Garden ženu kao upravo prikazanom kolekcijom za jesen/zimu 2017/18. Atmosfera u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti neposredno prije revije bila je naelektrizirana, svi su nestrpljivo iščekivali što je dizajnerica pripremila za ovu sezonu, a napetost je popustila i očekivanja su ispunjena već prvim izlascima modela na pistu.

Podijeljena u tri segmenta, nova kolekcija ponudila je idealan balans s jedne strane snažne, jake, stamene i, s druge strane, ženstvene, senzualne, pa čak i seksipilne Hippy Garden žene. Kako je revija odmicala pročišćene linije strogih kaputa, hlača i sakoa zamijenili su već na oko preugodni krojevi košulja-haljina s atraktivnim printevima i topla pletiva da bi samo finale bilo rezervirano za elegantne, izuzetno ženstvene haljine kod kojih je naglasak često stavljen na izazovan, no i dalje delikatan dekolte.
Monokromatska, uglavnom crna kolekcija obuhvaća impresivnu brojku od 55 modela, a monotonija modnom svijetu omiljene (ne)boje razbijena je metalnim detaljima poput metaliziranih rubova, otvorenog industrijskog kopčanja, te ušivenih metaliziranih niti.

Nasuprot ovim teškim elementima dizajnerica pozicionira prozračne materijale s upečatljivim printevima, svjetlucave srebrne providne komade i predimenzionirane tople veste i haljine od talijanskog mohera i alpake. Posebno mjesto u kolekciji rezervirano je za elegantne kapute s vunenim detaljima na orukavlju, dok su apsolutni IT komadi kombinezoni koji sjajno balansiraju maskulinost i ženstvenost.
Odjeća je upotpunjena asesoarom, efektnim torbama i ruksacima, a Hippy Garden potpis nosila je i obuća realizirana u suradnji s hrvatskom tvornicom obuće Borovo. Baršunaste čarapa-čizme iznad koljena, čizme na vezanje i redizajnirane gumene čizme s originalnim printom pokazuju kako i hrvatski proizvod može pratiti aktualni svjetski trend.

Ono što je dizajnerica Đurđica Vorkapić pokazala novom kolekcijom Hippy Gardena osvojit će dosadašnje štovatelje brenda, no sasvim sigurno i privući neke nove moderne i modno osvještene žene. Prikazati novu kolekciju samostalnom revijom u Hrvatskoj je i dalje izuzetno izazovan i stresan način predstavljanja kolekcije, no benefiti su značajni.
Ponajprije publika koja je prisustvovala reviji jest ona koja prati, cijeni i kupuje Hippy Garden dizajn, a nije naodmet ni činjenica da su mediji i medijski prostor u ovom slučaju isključivo okrenuti jednom  brendu. Sve je više dizajnera i brendova koji to prepoznaju, pionira koji krče nove puteve i postavljaju nove trendova. A Hippy Garden je u tome prvi među jednakima!


Klikom na donju fotografiju pogledajte sve lookove s Hippy Garden revije za sezonu jesen/zima 2017/18.!

Kosa: Studio Evelin / kreativno vodstvo Evelin Benković
Make-up: "trend IT UP"


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (1 komentar)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian