HASHTAG-irajte samo ono što je zaista važno!

Ocjena:

Autor: L.B.

Poručuje nam izložbom HASHTAG. yourself dizajnerica Iva Magdić

U četvrtak, 22. ožujka, u  20h u pulskoj HUiU Galeriji (Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika), otvara se samostalna modno-umjetnička izložba radova dizajnerice Ive Magdić koja stvara iza brenda IVA art&design. Kroz izložbu znakovitog naziva HASHTAG.yourself dizajnerica poziva na izlazak iz okvira virtualnog svijeta i vraćanje u realnost, na prelazak iz binarnog sustava u 3D zbilju i međusobno druženje i stvarivanje "živog" kontakta. Jer HASHTAG-irati treba samo ono što je zaista važno.

Dizajnerica Iva Magdić kad pristupa dizajnu odjevnog predmeta kreće od početne zamisli, likovne forme, "slike", odnosno aplikacije, koju će taj komad odjeće uokviriti. Svaka odjevna kolekcija "obilježena" je svojim detaljem, koji se dalje zaokružuje u razradi odjevnih komada. Osim kao detalj na odjevnom predmetu, likovni se motivi dalje razrađuju kao samostalni "ukras" u vidu zidne instalacije (slike, draperije...) i oslikanog zida, kao uzorak za oslikavanje raznih predmeta.
utekst.jpg
*Original by IVA art&design ATELIER
Postupanje sa samim tekstilom za izradu odjeće je isto tako promišljeno. Za dobivanje efektnije teksture, izraženijih boja vrlo često se tretira vodom, odgovarajućim bojama, japanskom tehnikom shibori čime se dobiva novi izgled prijašnjeg materijala, nova tekstura i boja odnosno uzorak. Ovisno o inspiraciji i temi bojom se apliciraju motivi, odnosno tekstilne aplikacije, a za postizanje dinamične teksture, koriste se razne tehnike šivanja, prošivanja, patchworka...

Sama ta sinergija odjevnog komada i umjetničkog djela proizašla je u stvaranju ovog brenda i stila prepoznatljivog potpisa kao dizajna i umjetnosti u jednom. Ono čemu se teži jest, na posljetku, prikazati taj konačni odjevni predmet kao bezvremenski, originalan, jedinstven, neobičan - ali nosiv. Izložba HASHTAG.yourself ostaje otvorena do 4. travnja 2018., a za više informacija o dizajnerici i brendu posjetite www.iva-art-design.com.


Foto: promoAko vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian