Glumice red carpet obojile u crno

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Golden Globe 2018. u znaku Time's Up pokreta

S početkom nove godine započinje i sezona dodjela nagrada u američkoj filmskoj industriji koju zatvara najiščekivanija dodjela sezone, ona oskarovska, koja će se u 2018. godini održati prve nedjelje u ožujku (4. ožujak).

U iduća dva mjeseca svjedočit ćemo brojnim drugim više ili manje važnim dodjelama, a sezonu je sinoć otvorio 75. Golden Globe, dodjela Zlatnog globusa, uz Oscara najznačajnija filmska nagrada čije glasačko tijelo sačinjava žiri stranih novinara i nerijetko je glavni indikator za favorite Oscara.

Posve logično je kako sa sezonom dodjela filmskih nagrada započinje i sezona crvenih tepiha, a sinoć su glumice crveni tepih obojile u crno u znak solidarnosti sa žrtvama seksualnih napada, uznemiravanja i zlostavljanja okupljenih u pokret Time's Up.
Glumice su 75. Golden Globes crveni tepih obojile u crno

Listopad 2017. godine u Hollywoodu će ostati zapamćen kao mjesec u kojemu je javna tajna o u najmanju ruku neprimjerenom ponašanju jednog od najmoćnijih ljudi Hollywooda, producentu Harveyu Weinsteinu, prestala biti tajnom i postala samo javnom zahvaljujući priči New York Timesa.

Upravo zbog toga posljednja tri mjeseca Hollywood bruji o seksualnim napadima, uznemiravanjima i zlostavljanjima u zabavnoj industriji, a u vremenima društvenih mreža ova je priča dobila i viralni epilog u obliku heštega #metoo.

Prvi crveni tepih sezone stoga je postao idealnim mjestom za zauzimanje stava, sve su glumice na njega stigle u crnim toaletama, a mnoge su od njih kao svoju pratnju povele aktivistice u borbi za ravnopravnost spolova na svim razinama.

Zahvaljujući tome i intervjui na crvenom tepihu nisu se vrtili isključivo oko dizajnera, već su najčešće bili vezani uz aktivizam i pozivanje na osviještenost o problemu kojeg Hollywood očito ima. Hvalevrijedna inicijativa počela je bukom, nadajmo se da će se nastaviti i konkretnim djelima.
Klikom na fotografiju pogledajte 50 crnih outfita crvenog tepiha 75. Golden Globea!


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (1 komentar)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne