Frizure za jesen 2012.

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Ivica Palinić već je dugo vremena prisutan na hrvatskoj modnoj sceni kao jedan od najtraženijih hrvatskih frizera. Svoj status velikog kreativca stekao je kroz brojne kampanje (Amadeus Jeans, čarape Jadran, Westgate Shopping City...), reklame i spotove (Pepsi za rusko tržište), modne editorijale (moda.hr, Gloria, GloriaGlam, GloriaIN, Svijet, Jutarnji list, Elle, Cosmopolitan, Story), ali projekte poput make overa za RTL televiziju.
utekst.jpg
Najtraženiji hrvatski frizer Ivica Palinić
Početkom ljeta angažiran je i na filmu o Lady Di koju je utjelovila australska glumica Naomi Watts. Upravo mu je taj angažman otvorio neke nove mogućnosti, pa je već sad u pregovorima s istim britanskim producentima za rad na novom filmu u njihovoj produkciji - Move on. No, kako je Ivica prije svega frizer koji voli svoj posao, vrijeme obožava provoditi sa svojim klijenticama. Za sve njih, ali i za one koje će to tek postati, Ivica je otkrio kakvi su trendovi u frizurama ove jeseni.

"Inspiriran sam prošlošću koju nastojim prilagoditi današnjem vremenu, povezati nekad i danas. Osobno preferiram 1920-te godine koje su obilježile ženstvene frizure zahvaljujući između ostalog i nezaboravnim velnama. Svečana frizura tako je inspirirana početkom 20. stoljeća, no u kombinaciji s vrlo popularnom pletenicom, postaje moderna i trendi", objašnjava Ivica. "Kada je pak riječ o dnevnoj varijanti, kosa je slobodna, opuštena i casual. Pomalo rokerska zahvaljujući razbarušenoj valovitosti."


SLIDESHOW: IVICA kampanja za jesen/zimu 2012/13.


Ivica naglašava kako su ove sezone moderne prirodne boje kose, a pravi hit je BROND - svjetlo smeđa s tamno blond primjesama koju su izabrale i zvijezde poput Gisele Bundchen i Jennifer Lopez. Boja između brown (smeđe) i blond (plave) jako je topla, jer u sebi sadrži dosta zlata i meda, pa je upravo ona nijansa koju jesen traži.

A što je s dečkima?

"I za njih je inspiracija nađena u prošlosti, dečki još vole rockabilly. Trendovi su klasičnog šišanja (sa strane kraće, gore dignuto) ili polu duga kosa. Kao i kod žena, i kod muškaraca je najvažnije da je kosa zdrava"
, ističe Ivica.

Kako bi na najbolji mogući način predstavio trendove za aktualnu sezonu Ivica Palinić snimio je kampanju za sezonu jesen/zima 2012/13. čija su zaštitna lica Anita Dujić, Vatroslav Zuppa Bakša i Alen Hudek. Želja je bila ponuditi moderne, a opet drugačije frizure koje može 'nositi' baš svatko. Provjerite jesu li u tome uspjeli!


Za više informacija posjetite službenu FB stranicu branda IVICA!


Pogledajte i editorijale na kojima smo zajedno surađivali:
Lookbook hr. modnih dizajnera ss 2012.
Wicked Christmas And Twisted New Year
Lookbook hr. modnih dizajnera jesen/zima 2011/12.
Njezino ime je Bond
Lookbook hr. modnih dizajnera ss 2011.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian