Frajerica novom kolekcijom budi novu nadu.

Ocjena:

Autor: T.P.

Dizajnerica nakita Vesna Zadro za proljeće 2021. godine predstavlja kolekciju nakita Olivia. Kolekcija je  inspirirana nadom, osjećajem koji nas nikad ne napušta.
Ovoga proljeća više nego ijedno proljeće prije u misli nam se uvlače riječi velikog britanskog pjesnika Lorda Alfreda Tennysona: „Nada se smiješi s praga godine koja dolazi, šapćući 'bit će sretnija'...“. Inspirirana upravo tom nadom, osjećajem za kojeg ne želimo da nas ikad napusti, dizajnerica i vlasnica brenda Frajerica Handcrafted Jewelry, Vesna Zadro, stvorila je kolekciju nakita „Olivia“. Svaki komad kolekcije izrađen je ručno s posebnom pažnjom i naglaskom na jednostavnosti kako bi se prikazala ljepota korištenih materijala kao što su srebro, maslinovo drvo i mjed.
„Svako je proljeće posebno, jer je vrijeme buđenja te nas uvijek iznova fascinira stvaranjem novog života, pored izazova s kojima smo bili suočeni protekle godine, ovo je još posebnije. Iz želje za novim, stvorena je i kolekcija nakita „Olivia“ - ona koja nosi nadu. Središnja tema kolekcije je maslinovo drvo i list kao simbol mira, vječnosti i pobjede“, s ponosom nam objašnjava dizajnerica Vesna Zadro. Nadodajući kako je u procesu stvaranja kolekcije koristila tehnike tradicionalne obrade metala i plemenitih kovina u kombinaciji s drvom.
Poseban doprinos stvaranju ove kolekcije dala je i akademska slikarica mr. umj. Sanela Đurinec Raič naslikavši list masline koji je na kraju u suradnji s Vesnom poprimio formu naušnica i tako postao zaštitni znak kolekcije. „Pri izradi svakog komada nakita vodi me ljubav prema onome što radim i tu emociju želim prenijeti dalje. Proces izrade nakita zna biti dugotrajan, jer sve izrađujem samostalno i ručno od prirodnih materijala. Iznimno mi je važno da se zadrži kvaliteta proizvodnje, ali i zadovoljstvo žene koja nakit nosi, pa stoga moju ponudu čine vrlo male serije nakita“, otkriva Vesna.
Iako već sezonama oduševljava ljubiteljice nakita u regiji svojim unikatima i zanimljivim kolekcijama, ove je sezone primjenom novih materijala i tehnika obrade željela unijeti svježinu u postojeću ponudu i pružiti im novo, šire iskustvo, u biranju njima dragih komada.
Kolekciju „Olivia“ čine statement narukvice, prsteni i naušnice, a karakter joj ocrtavaju geometrijski oblici. Središnji elementi čini maslinovo drvo obučeno u plemenite kovine. Svakako valja posebnu pažnju pokloniti već spominjanom decentnom listu masline u formi naušnica koje su zagarantirani hit komad kolekcije. Svaki element kolekcije je originalan, a opet udoban, nosiv i na kraju, trajan. Baš kako bi nas pogled na nakit koji nosimo podsjetio na nadu koja je trajna i nikad nas ne napušta.
Više informacija o brendu i novoj kolekciji dostupno je na internetskoj stranici www.frajericajewelry.com, kao i na društvenim mrežama: Facebook stranici Frajerica Handcrafted Jewelry i Instagramu @frajericahandcraftedjewelry.
Model: Anja Ožanić / Sonic Models
Fotografije: Zvonimir Ferina
Make-up: Ivana Lončar
Gošća umjetnica: mr. umj. Sanela Đurinec Raič, akad.slik.


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.

Kupnjom domaćih proizvoda svojoj djeci omogućavamo ostanak u Lijepoj našoj #kupujmohrvatskoKomentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne