Foodballerka - dobra priča sa Strossa

Ocjena:

Autor: Lucija Biondić

Od jutra do mraka na Foodballerki

Pratili ili ne svjetsko nogometno prvenstvo postoje sasvim dobri razlozi da, ako ste u Zagrebu, svratite na Foodballerku, festival hrane, cuge, mjuze i nogometa na Strossmayerovom trgu.

Dakle, obzirom da govorim o Foodballerki, prvi razlog je praćenje nogometnog prvenstva na super lokaciji u samom centru grada s ekipom koja je isto tako dobro raspoložena kao i vi. Puno je stranaca, svi se zabavljaju, a znate i sami da kad se sve poklopi, nastaju najbolji tulumi. Koji su, gle čuda, uglavnom rezervirani za utakmice naše repke. Sve dok pobjeđujemo...
Ako taj dan fokus nije na utakmicama, onda možete uživati u dobroj glazbi i odličnim koncertima. Dosad su na Foodballerki zasvirali TBF, Gustafi i Bolesna braća, a do kraja prvenstva još ćemo čuti i Kuzma&Shaka Zulu, Songkillerse i Psihomodo Pop.

Osim njih za dobru atmosferu svakog dana zaduženi su i sjajni DJ-i kao što su Phat Phillie, Tom Polo, William Collins, Didi i Slavin Balin.
I konačno treće i najmanje nevažno, hrana. Već u vrijeme adventa Fuliranje na Strossmayerovom trgu postalo je nezaobilazna destinacija za odličnu street food ponudu, pa su i na Foodballerki svoje festivalske specijalitete ponudili mnogi vrsni zagrebački ugostitelji.

Dvadesetak kućica nudi hranu i cugu za prste polizati, neke od njih sam i isprobala s Ribafishem, Martinom i Ninom o čemu možete čitati na Gastro.hr. Hint rebarca za prste polizati.
Od podneva do ponoći svaki dan na Foodballerki možete super gablati, popiti after work cugu s frendovima (da ne zaboravim, voljeli ne voljeli, svakako probajte T&T Infused Gin&Tonic s korijanderom, kardamomom, hibiskusom i borovicama, jer će vas raspametiti) ili zaružiti na nekom od koncerata koji završavaju u sasvim pristojno vrijeme da ujutro možete čili i odmorni na posao.
BarBaQ rebarca

Ljeto je, svi su sretni, nasmijani i dobro raspoloženi pa iskoristite priliku i upijte atmosferu koja će vas grijati i u hladnim zimskim noćima. Bar dok  nam ekipa na Strossu opet ne pripremi Fuliranje. No, nećemo sad o zimi.
The Garden Bar & Kitchen pop-corn chicken
Haustor Haus burger i krumpir salata
Time fritula

p.s. Ako se kao i ja na tim festivalima grozite 'toi toi' wc-a, onda će vas obradovati informacija da na Foodballerki imaju 'de luxe' toaletiće sa sapunom i tekućom vodom i papirnatim ručnicima... Ma svim suvremenim čudima civilizacije zahvaljujući kojima sad možete piti koliko god želite bez straha koliko će vaš mjehur izdržati. Vrijedi svake kune od njih dvije.


Foto: Goran Kovačić Kova; moda.hr


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian