FWZ: XD Xenia design, Mandali Mendrilla i Cadieux

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Počeo slavljenički Fashion Week Zagreb

Zagrebački Centar Kaptol i ove je sezone domaćin Fashion Weeka Zagreb na kojemu će se tijekom četiri revijske večeri svojim aktualnim ili kolekcijama za jesen/zimu 2017/18. predstaviti 14 dizajnera i modnih kuća. Uz 12 domaćih imena na pisti će svoje kolekcije prikazati i gošće iz Ljubljane i Beograda.

Jubilarni Fashion Week Zagreb sinoć je otvoren revijom brenda XD Xenia design. Dizajnerica brenda Ksenija Vrbanić među prvim je hrvatskim dizajnerima svoje kolekcije počela predstavljati na europskim i svjetskim sajmovima, te na taj način pionirski prokrčila put sve većem broju domaćih dizajnerskih imena koja danas svoje kolekcije redovito predstavljaju na velikim sajmovima. Publika prve večeri Fashion Weeka Zagreb sinoć je dobila tek uvid u kolekciju brenda XD Xenia design za jesen/zimu 2017/18., jer sama kolekcija obuhvaća više od 200 komada namijenjenih izuzetno zahtjevnim inozemnim tržištima.
Klikom na fotografiju pogledajte galeriju XD Xenia design!

Leit motivi kolekcije bili su dovoljni da zaključimo kako je ovo jedna od najznačajnijih XD Xenia design kolekcija. Kaputi, haljine, hlače, prsluci i košulje potpisani prepoznatljivim dizajnerskim rukopisom dekonstrukcije i lagane, nenametljive te nosive avangarde brenda XD Xenia design već su na početku večeri pokazali zašto je ovaj brend u samom vrhu hrvatske mode.

Teško je zamisliti estetiku dizajnerice Mandali Mendrilla na ulicama (bar kada govorimo o  ulicama hrvatskih gradova), no ne može joj se poreći nevjerojatna sposobnost imaginacije. Estetika koja definitivno ne poznaje diktate i/ili pravila ono je što će tek mali broj modnih konzumenata moći 'provariti'. Svoju inspiraciju dizajnerica kao da je pronašla u pretjeranom kiču bolivudskih filmova, pa kada i pomislite da ste stigli do ruba, ona uspije tu granicu pomaknuti 'za još malo'.
Klikom na fotografiju pogledajte reviju Mandali Mendrilla!

Modna kuća Cadieux kolekcijom za jesen/zimu 2017/18. zatvorila je prvu večer Fashion Weeka Zagreb. Sinonim za elegantno i klasično, Cadieux nudi poslovnu konfekciju s minimalnim pomacima u kroju i nešto većim u odabiru boja i materijala. Formula je to koja evidentno dobro prolazi i na inozemnim tržištima pa ju nema potrebe mijenjati.

Sinoć prikazana kolekcija zasigurno će se naći u garderobama onih žena čiji modni stil i odabir mora zadovoljiti manje ili više stroga pravila odijevanja. Osim u zagrebačkom butiku u Mesničkoj ulici, Cadieux se može pronaći u Parizu i New Yorku, a planovi su proširiti se i na bogata istočna tržišta.
Klikom na fotografiju pogledajte reviju Cadieux!


Foto: Zvonimir Ferina


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian