Etna Maar poručuje: Modni trendovi su iluzija!

Ocjena:

Autor: L.B.

Nova kolekcija hrvatskog modnog studija Etna Maar za sezonu jesen/zima 2014/15. inspirirana je filmom "The Matrix". Baš poput glavnog junaka Nea, dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik, krenula je u bitku sa "strojem" koji diktira što se mora nositi ove sezone.

Pred sebe je postavila izazov - pokazati kako su modni trendovi samo iluzija za koju je netko, u određenom trenutku, odlučio da će biti istinita.


Andrijanina nova kolekcija, simboličnog naziva The One, namijenjena je onima koji odbijaju poslušno slijediti trendove i biti dio kolektiva. Obraća se modnim buntovnicima koji aktualne trendove koriste samo kao inspiraciju i interpretiraju ih na sebi svojstven način. U samoj je kolekciji vidljiva "bitka" avangardnih krojeva s tri aktualna trenda: minimalizmom, raskošnom slojevitošću i vječnom ljubavi prema crnoj boji.
Kolekcija uključuje bogata pletiva izrađena od efektne vunene pređe - zaštitni znak Etne Maar, duge kapute i haljine koje izgledaju poput skulptura. Prevladavaju crna, siva i petrolej zelena boja. Od materijala su korišteni vuna, neopren, pamuk i umjetno krzno, a na bazičnim odjevnim predmetima poput majica, potkošulja ili tajica pojavljuje se print s programskim kodom Etna Maar web stranice.

Snimanje kampanje za kolekciju The One realizirano je u Zagrebu, u produkciji portala moda.hr, nekoliko dana prije osmog nastupa Andrijane Subotić Pjajčik na Cro A Porteru.

Ulogu zaštitnog lica kolekcije za jesen/ zimu 2014./15. odigrala je fantastična Ivana Severinac (Taliamodel) pred objektivom fotografkinje Karmen Poznić. Kompletno žensku ekipu sa snimanja zaokružuju Tena Bašić, koja se pobrinula za make-up, i Nina Dundur koja potpisuje frizuru.

Revija modnog studija Etna Maar na rasporedu je prvog dana Schwarzkopf Cro A Portera, u srijedu (1. listopad 2014.), a intervju s dizajnericom ususret predstavljanju kolekcije pročitajte OVDJE!


Kompletnu kampanju The One (jesen/zima 2014/15.) pogledajte u galeriji u nastavku!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian