Hogl ožujak 2018_centralni

Ekskluzivno predstavljena nova C&A kolekcija u Ma…

Ocjena:

Autor: Lucija Biondić

utekst1.jpg
Urednica portala www.moda.hr u Madridu
Ekskluzivno predstavljanje C&A kolekcije za proljeće/ljeto 2017. godinu održalo se u Madridu, u prekasnom stakleniku Palacio de Cristal de la Arganzuela, a uz 200-tinjak modnih urednika i novinara sa svih strana Europe novu je kolekciju među prvima pogledala i glavna urednica portala www.moda.hr Lucija Biondić.


Proljeće/ljeto 2017. godine u C&A je inspirirano utjecajima sa svih strana svijeta, no naglasak je ipak stavljen na uspješno spajanje globalnih trendova i lokalnih utjecaja. Lookovi nove kolekcije pažnju će usmjeriti prije svega na svijest o revitaliziranju tradicionalnog, ali s modernim zaokretom.

Zahvaljujući istraživanju printova, boja, tekstura i uzoraka diljem svijeta, C&A za iduću sezonu donosi kolekciju za sve gdje god bili. Nova C&A sezona poziva na novi način razmišljanja. Kolekcija puna života je eklektičan miks uzoraka dobivenih iz palete bogatih nijansi crvene, smeđe, maslinasto zelene i nebeski plave.
Mekane, jednostavne siluete dobivaju novu dimenziju zahvaljujući teksturama i slojevima uzoraka stvarajući na taj način vrlo nosive 'stylish' komade proljetne garderobe. Odabir delikatnih detalja u kolekciji uvodi nas u tople, sunčane dane, a kombinirajući čipku, heklane detalje, traper, patchwork, dekorativni vez i eksploziju cvjetnih printeva, C&A je stvorio romantičanu i iskričavu kolekciju.
Kao brend koji prihvaća sve oblike i veličine, u kolekciji za proljeće/ljeto 2017. C&A stvara ormar koji će trajati čitave sezone. Svaki je komad svjež i i zabavan, te reflektira ključne trendove sezone - slojevite čipke i volane za zavodljivi touch, te izdužene siluete koje laskaju svakoj figuri.
Kada govorimo o traper asortimanu, za proljeće/ljeto 2017. traper je više od samih traperica. On je ultimativni proljetno-ljetni udoban materijal koji lijepo pada i od kojeg se izrađuju jakne, haljine, suknje i košulje. C&A u novoj kolekciji također nudi veliku paletu 'bodyshaping' komada dizajniranih tako da osiguraju udobnost i laskaju ženinim prirodnim oblinama.
Posebna pažnja u sezoni proljeće/ljeto 2017. stavljena je na održivu proizvodnju, osobito u traper segmentu. Već je u 2016. godini C&A je retailer broj 1 u korištenju bio pamuka, a taj trend nastavlja i u 2017. povećanim korištenjem pamuka iz BCI (Better Cotton Inititative), neprofitne organizacije koja stvara globalne standarde za bolji pamuk. Kao dio te priče, C&A je predstavio novi rang BCI recikliranog trapera koji uključuje i dio već korištenog pamučnog 'otpada', čime ga vraća u proizvodni proces.
Proizvodnja bio pamuka ne zahtjeva korišenje umjetnih gnojiva, pesticida ili GMO sjemena, što pomaže u očuvanju zemlje, vode i smanjuje emisiju stakleničkih plinova. Još jedan proces koji doprinosi održivosti same proizvodnje jest korištenje novih tehnologija čime se značajno smanjuje potrošnja vode, čak i do 65%. a dan i noć, za posao i slobodno vrijeme, za radni tjedan i vikend, ovo je najsjajnija C&A kolekcija dosad.

Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Friday Fashion Pop Up Store_1
Etna Maar_proljeće 2018.

kolumne