Ekskluzivno otkriće – nakit by Iva Stojković

Ocjena:

Autor: T.P.

Kolekcija SOLITUDES dizajnerice nakita Ive Stojković pravo je osvježenje na hrvatskoj sceni modnog nakita.
Otkrili smo ju sasvim slučajno budući da je Iva, koja se dizajniranjem nakita bavi godinama, imala svojevrsnu pauzu u radu kako bi se posvetila majčinstvu. Sudeći po ovoj novoj kolekciji, majčinstvo joj jako dobro pristaje!
Iva je kroz svoj dugogodišnji rad, zapravo sklona drastičnim zaokretima u stilu, izričaju i materijalima, pa je tako svoje prve tri kolekcije za brend istoimenog naziva, Iva Stojković Jewelry posvetila high-tech nakitu od akrila i čeličnih vijaka, jakog statementa i kolorita('Plexy Series').
Već u sljedeće tri kolekcije, ovaj izričaj nestaje i ustupa mjesto vrlo finom nakitu, laganom, tankom i minimalističkom, pogodnom za svakodnevno nošenje, naziva 'Light Series' koji već godinama ne izlazi iz mode i koji je zapravo signature kolekcija ovog brenda.
Kolekcija SOLITUDES zapravo objedinjuje sav dosadašnji rad i zreli je dizajnerski izričaj koji od osnovnih, čistih geometrijskih oblika, gotovo bez boje, uspijeva stvoriti vrlo originalan nakit, koji će se svidjeti istovremeno ljubiteljicama statement komada kao i onima sklonim diskretnijem nakitu.
Kolekcija je nastala u Ivinom studiju, za vrijeme lockdowna i vrlo je intimna reakcija na akrilne pregrade, vizire, ograde i ograničenja kojima smo svakodnevno okruženi, a kojima se skriva ono lijepo, prirodno i organsko, sve ono što smo živjeli u punom sjaju do ovog suvremenog nam doba. shop: www.ivastojkovic.com

Detalje kolekcije pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku...
Fotografija: Ivana Tomić
Mke Up: Andrea Prodan
Model: Fabianna G.


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.
Kupnjom domaćih proizvoda svojoj djeci omogućavamo ostanak u Lijepoj našoj #kupujmohrvatsko


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian