Dvoje, nova predstava u novom prostoru

Ocjena:

Autor: L.B.

EXIT otvorio komornu scenu

Teatar EXIT otvorio je komornu scenu u Gundulićevoj 37/1 pod nazivom Studio EXIT koja prima tek 48 gledatelja što ju trenutno čini najmanjom kazališnom scenom u Zagrebu, a prva predstava koja se izvodi u novom prostoru jest predstava Dvoje čija nas premijera očekuje u petak, 9.2.2018., i subotu 10.2.2018.

U predstavi Dvoje čiju režiju potpisuje Matko Raguž gledat ćemo Bojanu Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka. Komad Dvoje djelo je jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Jima Cartwrighta, višestruko nagrađivanog dramatičara čija su djela izvođena širom svijeta i prevedena na više od trideset pet jezika.
tekst1.jpg
Predstava Dvoje na novoj sceni Teatra Exit
Dvoje je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest. Kazalište je mjesto susreta onih koji se u životu uglavnom bave sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje.

Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje  jedva da primjećujemo. Dvoje je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café- barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona.
tekst2.jpg
Igraju Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček
Reprizne izvedbe na rasporedu su 11. i 12.2.2018. u 19h sati u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište). Ulaznice za reprizne izvedbe u prodaji su na www.ulaznice.hr, na blagajni Teatra EXIT i pola sata prije predstave u Gundulićevoj 37/1


DVOJE
Tekst: Jim Cartwright
Režija: Matko Raguž
Prijevod: Tomislav Kuzmanović
Igraju: Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček
Saksofonist: Jakša Jordes
Autorski tim: Kostimi: Marita Ćopo
Glazba: Willem Miličević
Oblikovanje svjetla i projekcije: Deni Šenić
Dizajn propagandnog materijala: Marin Mimica i Bojan Kanižaj
Fotografije: Luka Pešun
Majstor svjetla: Dragan Micić
Majstor tona: Dino Kraljeta
Organizacija, promocija i prodaja: Vedrana Reberšak, Gordana Miličević, Mirela Lautar i Eva Lukić
Umjetnički ravnatelj Teatra EXIT: Matko Raguž
tekst3.jpg
Dvoje u režiji Matka Raguža

Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian