Dvije umjetnice, dva medija, jedna kolekcija

Ocjena:

Autor: L.B.

Ženska snaga Jelene Holec i Mare Milin u kolekciji HYPHO

Potpis dizajnerice Jelene Holec u nastanku njezinih kolekcija definitivno je u procesu nastajanja samih printeva. Svi odjevni predmeti, od voluminoznih kaputa do asimetričnih koktel haljina, presvučeni su prepoznatljivim uzorcima dizajnerice.  Jelena koja je uzorke tkanina u prethodnim sezonama tražila i pronalazila u različitim izvorima i litografijama, ove se sezone odvažila za izvor iz objektiva fotografske dive Mare Milin, a rezultat suradnje ovih dviju umjetnica je fantastičan.

"Organske fotografije drveća i krošnji stopile su se s linijama tijela. Želja mi je bila prenijeti bezvremenske momente fotografije Mare Milin na odjevne predmete", objasnila je dizajnerica. Monokromatika početnih fotografija dominira na odjevnim predmetima, a njihova linijska struktura dodatno naglašava linije odjevnih komada.
Zatamnjena paleta boja daje široku mogućnost kombiniranja i izražavanja osobnog stilskog pečata, a ručno završavani predmeti i krojevi koji ne slijede sezonske trendove protuslovni su današnjoj brzinskoj proizvodnji u modnoj industriji. Suprotstavljanje različitih ploha i tekstura, strogih linija i drapiranih elemenata, volumena i naglašenih ukrojenih elemenata daje zanimljivu vizualnu igru pa pomalo mračna kolekcija HYPHO odiše brojnim kontrastima i već tradicionalnim eksperimentiranjem siluetama ženske odjeće.


Pomalo dramatičnu kampanju za novu HYPHO kolekciju pogledajte u nastavku!

Fotografije: Zvonimir Ferina
Model: Zita Nikić / Talia models
Styling: Doris Fatur
MUA: Kasandra DraganićAko vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian