Cvjetna ELFS rapsodija u zagrebačkom Botaničkom vrtu<…

Ocjena:

Autor: Lucija Biondić

Uvijek korak ispred svih

Proljeće u bilo kojem botaničkom vrtu, pa tako i našem zagrebačkom, zasigurno je najljepši dio godine. Znali su to i dizajneri modnog dvojca ELFS, Aleksandra Šekuljica i Ivan Tandarić kad su za lokaciju predstavljanja kolekcije za proljeće/ljeto 2018. odabrali upravo rascvjetani ambijent Botaničkog vrta u Zagrebu.

Vedar dan i toplo proljetno sunce, ali i odličan termin održavanja revije, subota u 14h, učinili su predstavljanje kolekcije Timeless nezaboravnim.
I tri četvrt sata prije početka revije, dok je ispred izložbenog paviljona gdje je revija održana, već sve bilo spremno, ali još relativno mirno, Botaničkim su vrtom šetale uzvanice revije koristeći priliku razgledati i fotografirati pokoju rascvjetanu magnoliju. Uostalom, pravo proljeće čekalo ih je na pisti. A kada bi ga trebalo opisati u samo dvije riječi, ELFS proljeće bilo bi fluidno i ženstveno.

Inspiraciju za novu kolekciju dizajneri su pronašli na atraktivnim svjetskim destincijama - na Dalekom istoku što se posebice vidjelo u korištenju likova gejši na T-shirtima, ali i uzorcima i opuštenim 'kimono' krojevima kombinezona, te na sjeveru Afrike, otkuda stižu uzorci inspirirani marokanskom keramikom u nevjerojatnoj modroj boji.
Dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica s Nives i Goranom Ivanišević

Najjači adut i ove ELFS kolekcije za većinu njihovih klijentica bit će haljine - kratke i vrlo pročišćene koje u prvi plan stavljaju siluetu ili duge fluidne i lepršave haljine koje s dramatičnim detaljima - čipkanim ovratnicima, baršunastim trakama i kopčanjem na nizove bisera, neizbježno prizivaju doba romantizma.

Iako je i u novoj kolekciji zadržan onaj nestašan i razigran karakter ELFS brenda, dizajnerski dvojac ponudio je i ozbiljnije i formalnije lookove što samo govori kako se brend razvija i ne staje na provjerenom receptu uspjeha.
Petra Kurtela, Ivana Delač Đolo i Jelena Perić u ELFS kreacijama

Timeless kolekcija umjesto proljetne eksplozije boja (osim kroz 'dalekoistočne' uzorke) donosi uglavnom relativno mirnu paletu koja kreće od bijele preko neizbježnih pastelnih tonova kojima dominiraju prljavo rozi i plavi tonovi do indigo plave i crne koje se koriste za detalje.

Podižući letvicu produkcijom svojih, kako uvijek s iznimnim poštovanjem naglašavam, samostalnih revija, odvažni modni dvojac ELFS uistinu se nametnuo kao najuspješniji domaći modni brend.
Ecija Ivušić, Domenika Žuvela i Antonija Šola u ELFS kreacijama

Uzbuđenje koje se osjetilo na početku potrajalo je do kraja revije i sigurni smo kako su brojne uzvanice, ponajprije vjerni kupci brenda ELFS, ali i poznate dame ambasadorice brenda već napravile wishlistu modela koje žele u svom ormaru.


U nastavku pogledajte sve lookove iz TIMELESS kolekcije, ELFS kolekcije za proljeće/ljeto 2018.!

Fotografi : Goran Čižmešija (revija) i Saša Zinaja
Make up: tim Ive Berišić
Kosa: Marko Constantini i studio ArtisAko vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Komentari (1 komentar)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian