Culottes... Došle kako bi ostale!

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Culottes su definitivno IT hlače proljeća 2015. i došle su kako bi ostale. No, što su zapravo culottes? Najjednostavnija definicija jest šos-hlače. Iako ih pamtimo s kraja '80-tih godina, culottes su u žensko odijevanje stigle mnogo ranije, još u drugoj polovici 19. stoljeća.

Tada su osmišljene kako bi žene u njima mogle jahati poput muškaraca, a ne bočno. Ideja je bila napraviti odjevni predmet koji će izgledati kao suknja, no zapravo se radi o hlačama. U njima su se žene osjećale puno slobodnije, mogle su lakše jahati, voziti bicikl, vrtlariti... I danas imaju skoro identičnu ulogu, jer ćete se u njima osjećati izvrsno.
U galeriji pogledajte kako poznate dame nose culottes!


Culottes su kombinacija toliko šik midi suknje i vaših omiljenih udobnih i funkcionalnih 'cropped' hlača. Znaju to i brojne poznate dame koje ih nose u svakoj prilici - Olivia Palermo je gotovo pa njihova ambasadorica, Victoria Beckham ne izlazi iz njih, a voli ih i Miroslava Duma.


POGLEDAJTE Inspirirajte se! s culottes iz naših dućana u glavnoj ulozi!


Dužine su do polovice lista, a nogavice su im široke kako bi ostavile dojam suknje. Mogu biti nezgodne za nošenje, no držite li se nekih smjernica u njima možete izgledati bolje nego ikad. Culottes možete nositi na ravnu obuću za 'normcore look', no puno bolji odabir bit će cipele visokih potpetica.
Culottes u detaljima...


Naime, zbog svoje dužine culottes vas mogu vizualno 'prerezati', odnosno 'skratiti' toliko da izgledate nezgrapno, s velikom stražnjicom i nisko. Rješenje problema je u cipelama visokih potpetica zahvaljujući kojima ćete u ovim hlačama izgledati šik i ženstveno.

Kombinirajte ih s košuljama i kraćim sakoima za poslovne prilike, za ležerniju varijantu nosite ih uz kratki, gotovo 'croped' sweatshirt, a za večernji izlazak odlično će izgledati uz nježne bluze bez rukava.


Inspiraciju za nošenje culottes pronađite u našoj streetstyle galeriji u kojoj smo skupili lookove diljem svijeta!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian