Cro-a-porter: Proljetne kolekcije ante portas

Ocjena:

Autor: L.B.

Uzbuđenje i adrenalin na modnoj pisti

Novi koncept  27. Cro-a-portera, eminentnog domaćeg tjedna mode, koji je započeo priču o hrvatskom modnom dizajnu, za ovu sezonu pripremio je mnoga iznenađenja, kako dizajnerska tako i lokacijska. U mjesecu koji slijedi imat ćemo priliku vidjeti kolekcije predstavljene na različitim lokacijama, sukladno autorskom potpisu dizajnera.

Za početak, Cro-a-porter tim, vodi nas na uzbudljivo oktansko-adrenalinsko putovanje 500 metara dugom automobilskom stazom u sklopu skorašnjeg Zagreb Auto Showa na Zagrebačkom velesajmu! Osam dizajnera, predstavit će se publici prvog dana projekta, u utorak, 5. travnja 2016. godine, u paviljonu 35 Zagrebačkog velesajma. Nekima će ovo biti i prvo javno predstavljanje, a dio njih već je znan dobrim poznavateljima domaće modne i urbane scene!
Premijerno će se predstaviti brand CHIPKA Tadije Glasnovića i Nikole Zorotovića, poznatog zagrebačkog tatoo artista, koji će svoje vizije prenijeti na urbani street style u kombinaciji s tradicijom, na do sada neviđen način! Katarina Džale, buntovnica među dizajnerima, ostaje dosljedna svojim vizijama rock princeza, a Fashion disorder i Lukabu, obećavaju iznenađenje i neke nove smjernice u dizajnerskim potpisima!

Anthony Avangard
je u kratko vrijeme postigao zavidan status dizajnera muške odjeće specifičnog stila, koji spaja nostalgiju i futurizam te se njegov nastup očekuje s nestrpljenjem! Mandval je novo ime već poznatog dvojca koji stoji iza branda Borša, znanog po sjajnim torbama koji će predstaviti svoju cjelovitu viziju žene u svojoj prvoj kolekciji!!!
(an-estetic) dekonstrukcija pletiva kao glavna nit vodilja u uniseks kolekciji koja spaja estetiku urbane i alternativne mode bit će prvo javno predstavljanje autora, koji već neko vrijeme djeluje pod ovim imenom te ima zavidan krug zaljubljenika u svoj rad. S ponosom možemo reći kako je autor punopravan član Cro-a-porter tima od njegovih samih začetaka te ovo predstavljanje i sami s nestrpljenem očekujemo!

Jamoi je ime branda Mirjane Klepić, pobjednice FASHION INCUBATORA, domaće platforme za mlade dizajnere koji je do sada iznjedrio mnoga sjajna imena naše modne scene, a ni ovoga nas puta neće ostaviti ravnodušnima. Dizajnerica od koje se mnogo očekuje, zahvaljujući njenom prvom predstavljanju na spomenutom natjecanju, dobila je priliku zatvoriti prvi dan ovosezonskog Cro-a-portera!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian