Hogl ožujak 2018_centralni

Zadovoljstvo za blagdane

Ocjena:

Autor: Lana Helman

Kako izbjeći zamkama blagdana i osjećati se dobro i zadovoljno u najstresnije doba godine...

43760
Mir, ljubav i sreća stvari su kojih ćete se sjetiti puno puta ovih nadolazećih blagdana, ali što je sa zadovoljstvom? Prije nego što se izgubite u blagdanskom ludilu ili mentalno odlutate, dobro razmislite o činjenici kako ostati psihički priseban u sezoni blagdana. To znači mirno čekati u predugačkim redovima velikih shopping centara, ali i prihvaćanje prepečenog mesa koje vam je teta ponudila za ručak. Biti zadovoljan dok vam se događaju takve stvari ne znači i da vam se one moraju sviđati, već da ih prihvaćate onakvima kakve one jesu. Dobro proučite, duboko udahnete i mirno preživite to iskustvo. Prakticiranje vašeg unutarnjeg osjećaja zadovoljstva smanjit će razinu stresa, osnažiti zdravlje i napraviti da svaki proživljeni trenutak bude važan i jedinstven. Duboko udahnite Disati znači živjeti, no koliko ste doista usredotočeni na svaki udah i izdah? Koncentriranje na udisaj približit će vas vašem tijelu, vratiti u stvarnost, prizemljiti vas i učiniti zahvalnima za sve što se događa oko nas. Kada se slijedeći put iživcirate čekajući u dugačkom redu ili nepreglednim gužvama u prometu, probajte udisati duboko iz trbuha fokusirajući se na dah i prihvatite situaciju kakva ona jest, ispitajte kako se osjećate i osjećajte se prisutno dok ona ne prođe.
43761
Zapisujte Drugi način za fokusiranje misli je zapisivanje. Kada riječi vidite na papiru one se čine stvarnijima i možete dobiti bolji dojam o vlastitim osjećajima. Probajte zapisivati misli po 30 minuta dnevno i probajte uočiti razliku. Prvih 10 minuta vjerojatno ćete zapisivati površne misli: popis poklona, obaveze i popis gostiju. Kako vrijeme prolazi, vaše će zapisane misli postati dublje i smislenije. Nastavite zapisivati čak i ako vam se čini da više nemate što pisati i ostanite prisebni i koncentrirani na pisanje. Rezultati će biti vrlo uočljivi.
Mislite prije nego što jedete S blagdanima dolazi bogata trpeza i strah od prejedanja. Prakticiranje smislenog jela spriječit će pretrpani želudac i kajanje, te vam omogućiti da si priuštite i koju poslasticu.
43758
Umjesto da na tanjur natrpate sve što se na stolu nudi, razmislite: što od toga uistinu želite? Što vam tijelo govori? Jeste li uopće gladni? Kad se odlučite za hranu koju doista želite, izbjegavajte jesti dok pričate s prijateljicom ili otvarate poklone. Pretvorite svaki obrok u mali ritual. Sjednite za stol, žvačite polako i upijajte mirise i okuse izabrane hrane. Hranu promatrajte kao zdravlje koje ona donosi vašem tijelu, a ne samo kao slasan zalogaj. Zadovoljstvo je živjeti u sadašnjosti tako da možete disati punim plućima. Neka vam ovi blagdani budu puni zadovoljstva!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Friday Fashion Pop Up Store_1
Virtualni izlog Elysian

kolumne