Zima 17.18._centralni banner

Colores de México brenda Loré

Ocjena:

Autor: moda.hr

Kampanja za iznimno hvaljenu kolekciju Lorete Gudelj

Nakon nedavno predstavljene kolekcije, u sklopu Toyota FW Zagreb, brend Loré, dizajnerice Lorete Gudelj, predstavlja novu kampanju za aktualnu kolekciju pod nazivom Colores de México, inspiriranu bojama Meksika te meksičkim folklorom i lokalitetima specifičnim po autohtonoj kolonijalnoj arhitekturi kao što su San Miguel de Allende, Puebla, Mérida, Guanajuato, Oaxaca, Las Alamandas, San Luís Potosí, Cholula i San Cristóbal de Las Casas.

Lokaliteti za dizajnericu imaju osobnu vrijednost jer je dio života provela u tom dijelu Latinske Amerike što ju je i motiviralo na pokretanje vlastitih kolekcija. U skladu s motivima kampanje, inspiraciju za vizuale dizajnerica nalazi u etno motivici Meksika koja čini pozadine lookbook vizuala, upućujući na pojedinačne priče svakog od dizajnerskih komada nove kolekcije.
Kolekcije Loré su limitirane serije, manualno precizno izvedenih odjevnih predmeta pri čemu se na prvo mjesto postavlja kvaliteta izvedbe i korištenje unikatnih materijala s inspiracijom u autohtonoj baštini kako bi imali trajnu vrijednost. Materijali u ovoj kolekciji rađeni su ručno te ih je, prema ideji dizajnerice, ručno istkala tkalja Sanja Šebalj, varirajući boje vibrantnog kolorita, karakteristične za navedene lokacije koje su bile početna inspiracija kolekcije.

Dizajn i krojeve, dizajnerica je razradila referirajući se na elemente meksičkih tradicionalnih nošnji uklopivši ih u suvremeni modni kontekst. Varijacijom volana, mašni te dužina odjevnih predmeta s dodatkom ručnog veza, rustikalnog cvjetnog printa na lanu i tkanja, dobiva se igra tekstura u ženstvenim krojevima koji aludiraju na tradicionalne meksičke nošnje i haljine s početka prošlog stoljeća.
Materijali korišteni u kolekciji isključivo su prirodni, poput premium lana u različitim valerima boja, mješavine lana i svile, ručno tkanog pamuka, taft svile, pamučnog veza te rustikalne čipke koja upotpunjuje pojedine komade. Svi odjevni predmeti izrađeni su u suradnji s atelierom Grete Gudelj.

Kampanja je napravljena u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem, a slike korištene na pozadinama vizuala, djelo su akademske slikarice Mateje Babić, koja u suradnji s dizajnericom razrađuje zanimljive pozadine vizuala, odlično nadopunjujući svaki od zamišljenih modela.
Zaštitna su lica kampanje su Paula Buljan i Martina Tomić (Relatum Models) Frizure inspirirane Fridom Kahlo osmislila je Vanessa Žigić u suradnji s cvjetnim studijom Čudesna šuma, a za šminku je zaslužna Matea Markač. Novu kolekciju možete potražiti na web stranici www.loretagudelj.com, na facebook stranici: https://www.facebook.com/loretagudelj/ te u Loré studiju (Gundulićeva 29a, Zagreb).


U nastavku pogledajte čitavu Loré kampanju proljeće / ljeto 2017.!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Etna Maar_sale winter 18
Etna Maar virtualni izlog jesen 2017.

kolumne