Ciklus Novi hrvatski film u kinu Kinoteka

Ocjena:

Autor: promo članak

Sjajna prilika za gledanje recentnih domaćih uspješnica Comic Sans, Osmi povjerenik, Srbenka, Uzbuna na zelenom Vrhu i Aleksi...
U kinu Kinoteka od srijede, 21. studenog sve do 1. prosinca gledamo program recentnih domaćih naslova Novi hrvatski film. Kao izvrstan uvod u program u utorak ne propustite hrvatski modernistički klasik Rondo u režiji Zvonimira Berkovića, film o nesvakidašnjem ljubavnom trokutu koji čine sredovječni sudac Mladen (Stevo Žigon) i bračni par, umjetnik Feđa (Relja Bašić) i studentica Neda (Milena Dravić). Berković je u ideju i strukturu svog debitantskog filma savršeno ukomponirao ljubav prema glazbi – glazbeni oblik ronda organizira narativni slijed, no važan je i kao tema.
U prvom filmu iz programa Novi hrvatski film, komediji Comic Sans u režiji Nevija Marasovića u srijedu, 21. studenog gledamo ljubavne zgode i nezgode Zagrepčanina Alana (Janko Popović Volarić), uspješnog dizajnera koji se baš ne može pohvaliti odnosima sa svojim bivšim djevojkama.
U četvrtak, 22. studenog na repertoaru je Osmi povjerenik, ekranizacija istoimenog hrvatskog bestselera pisca Renata Baretića i hrvatski kandidat za nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.
Jedini dokumentarni film u programu je Srbenka Nebojše Slijepčevića koji je svoj sjajan festivalski put započeo na prestižnom festivalu Visions du Réel, te je među ostalim nagrađen Srcem Sarajeva i Nagradom publike za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu i posebnim priznanjem Motovun Film Festivala.
Subotnja matineja donosi najgledaniji hrvatski film 2017. godine, Uzbunu na Zelenom Vrhu u režiji Čejen Černić. Dječja detektivska pustolovina prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb.  Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh.
Aleksi, dugometražni prvijenac Barbare Vekarić s Tihanom Lazović u glavnoj ulozi prikazuje se u subotu, 24. studenog. Aleksi je 28-godišnjakinja koja nakon završetka studija ne uspijeva pronaći posao, pa je prisiljena vratiti se pod roditeljski krov. U pokušaju da odagna dosadu, Aleksi bježi od odgovornosti i upušta se u avanture s nekoliko muškaraca: američkim fotografom Christianom, lokalnim glazbenikom Goranom i starijim slovenskim plejbojem Tonijem.  

Program Novi hrvatski film traje sve do kraja studenog, a uz već spomenute, uključuje filmove Goran Nevija Marasovića, Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić i Zvizdan Dalibora Matanića.
Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian