Beogradska predstava "U agoniji" gostuje u Exitu

Ocjena:

Autor: moda.hr

Gostovanje Beo arta 2015 iz Beograda s predstavom "U agoniji" u Teatru EXIT

Hvaljena predstava "U agoniji", u adaptaciji i režiji Ane Đorđević, nakon gostovanja u Rijeci 7. svibnja na 25. Međunarodnom festivalu malih scena, bit će izvedena u Teatru EXIT 9. svibnja 2018. u 20h. Predstava je nastala u produkciji beogradske nezavisne agencije Beo art 2015.

"U novoj inscenaciji Krležine drame, ispunjenoj drugačijom poetikom i neobičnim redateljskim rukopisom, detronizirani Lenbach već je izvršio samoubojstvo, a Laura, još umrljana muževljevom krvlju, pokušava s advokatom Križovcem, čovjekom kojeg zaista i do kraja voli, nekako izaći iz te životne noćne more. Bitno za predstavu je da redateljica Ana Đorđević taj komad nije vidjela kao ‘epsku priču jedne ljubavi’, nego kao dramu ‘u zoru suvremenog doba kakvo danas znamo’. Današnja podređenost ljudi kapitalu i neiskrenim odnosima u javnom i privatnom životu samo su najekstremniji odraz onoga što se začelo upravo tada, i to je bio motivacijski okidač za ovu izvedbu", dio je kritike Bojana Munjina (Seks, laži i dva hica, www.portalnovosti.com)
Krajem prošle godine Radovan Vujović za ulogu Ivana Križovca u predstavi "U agoniji" dobio je nagradu za najboljeg mladog glumca na Festivalu Zaplet 09 u Banja Luci. Krležin kompleksni jezik, te ambicioznost, dvoličnost i cinizam njegovog doktora Ivana Križovca materijaliziraju se u igri Radovana Vujovića. Vujović je svoju glumačku igru počeo svedeno i kontrolirano, da bi do kraja predstave prošao transformaciju do razularenog, izopačenog, advokata van kontrole, koji pokušava pod svaku cijenu sačuvati vlastite privilegije. Uz Vujovića u predstavi igraju Marija Vicković i Branko Cvejić.

Izvedba: 9. svibnja 2018. u 20h u Teatru EXIT (Ilica 208)
Ulaznice u prodaji su na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT
Miroslav Krleža: U AGONIJI

AUTORSKI TIM:
Režija: Ana Đorđević
Igraju: Marija Vicković - Laura Lenbach
Radovan Vujović - Ivan Križovec
Branko Cvejić - narator/inspektor
Scenografija: Mia David
Kostimografija: Adrijana Pajić
Lektor: Dijana Diklić
Organizator: Kristina Krspogačin
Izvršni producent: Boris Mišković
Produkcija: Beo art 2015
Premijera: 30.12. 2016.


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian